CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea joacă sâmbătă ultimele meciuri din grupele Ligii Campionilor

România are două echipe calificate în sferturile EHF Champions League, CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea. Jumătatea goală a paharului este că ambele reprezentante în cea mai puternică competiție europeană intercluburi se află pe locul 4 în grupele lor, înaintea etapei care se desfășoară în 7 martie.

Cu 9 puncte, CSM București este pe poziția a 4-a în Grupa 1, în care lider este Metz (13 puncte). Rostov și Esbjerg sunt pe locurile 2-3, ambele având 11 puncte. „Bucureștencele” au meci acasă cu Kristiansand (locul 5), de la ora 19:00, și ar trebui să se impună. Metz are nevoie de un punct din partida cu Esbjerg pentru a termina pe primul loc. Dacă reprezentanta Franței pierde, iar Rostov o învinge pe Metz, atunci se va face un clasament în trei.

Oricum ar fi, „tigroaicele” vor termina pe locul 4, iar în „sferturi” o vor întâlni pe Gyor, câștigătoarea Grupei 2. Gyor este favorita numărul I la câștigarea competiției, potrivit caselor de pariuri.

În tribunele Sălii Polivalente din București va fi prezentă și ultima achiziție a echipei din Capitală, vicecampioana mondială Alexandrina Barbosa, care a semnat un contract pe un an, valabil din vară.

SCM a avut probleme cu gripa

În grupa 2, Gyor este urmată în clasament de Brest (15 puncte), Buducnost (10 puncte) și SCM Rm. Vâlcea (10 puncte). „Vâlcencele” joacă în deplasare cu „unguroaicele”, pe 7 martie, de la ora 15:00. Meciul este unul de palmares pentru reprezentanta României, dar să nu uităm că ultima înfrângere a lui Gyor în Liga Campionilor a fost în fața unei echipe din România (22-28 cu CSM București, în Sala Polivalentă, în 2018). SCM-ul așteaptă clarificarea situației din Grupa 1 pentru a-și afla adversara din „sferturi”. Cel mai probabil, acesta va fi Metz.

Echipa antrenată de Florentin Pera a avut probleme din cauza gripei. Mireya Gonzalez nu s-a antrenat deloc înaintea meciului cu Savenhof, iar Irina Glibko a ratat acea partidă pentru că era prea slăbită. La rândul ei, Alicia Fraga Fernandez a acuzat probleme musculare. Chiar dacă vor juca la Gyor, probabil că multe sportive nu vor 100% pregătite din punct de vedere fizic.

Sferturile de finală din Liga Campionilor EHF se vor disputa în dublă manșă: 3-5 aprilie, turul și 10-12 aprilie, returul. Atât SCM Râmnicu Vâlcea, cât și CSM București vor juca meciul tur pe teren propriu din cauza locului mai slab ocupat în grupă. Dacă obișnuiți să pariați și căutați cele mai bune ponturi, vă recomandăm să căutați site-urile pe care scriu jurnaliști specializați pe handbal sau foști handbaliști.

Gyor este favorită detașată

Așa cum scriam, Gyor este favorita caselor de pariuri la câștigarea Ligii Campionilor. Echipa din Ungaria le devansează clar ca șanse, potrivit cotelor, pe Rostov, Metz și Brest.

  1. Gyor – 1.65
  2. Rostov – 6.00
  3. Metz – 6.50
  4. Brest – 8.00

CSM București are cota 15.00 să ridice trofeul, iar SCM Rm. Vâlcea ar avea cele mai mici șanse, dintre echipele calificate în sferturile de finală – cota. 125.00. Aceste cote vorbesc de la sine despre pașii înapoi făcuți de echipele feminine de handbal din România, după ce CSM București a câștigat Liga Campionilor în 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *