Update – Toate competițiile europene sunt suspendate până pe 12 aprilie / Turneele preolimpice au fost amânate, date alternative pentru turneele finale ale cupelor europene

Federația Internațională de Handbal (IHF) a anunțat că turneele preolimpice vor avea loc conform programării inițiale, fără a fi permis accesul spectatorilor. IHF a precizat că fiecare echipă va avea asignat un medic specializat în COVID-19, se vor face controale medicale pe parcursul tuturor meciurilor, arenele vor fi sterilizate înainte și după jocuri, iar terenul de joc va fi dezinfectat în pauzele partidelor. Naționala feminină a României va juca în weekendul viitor (20-22 martie) în Muntenegru, unde va întâlni Thailanda, Norvegia și țara gazdă. Update – în cursul zilei de vineri, IHF a anunțat amânarea turneelor preolimpice pentru luna iunie.

Pe de altă parte, Federația Europeană de Handbal a comunicat date alternative pentru turneele finale ale cupelor europene, programate în luna mai. Astfel, Final Four-ul Champions League masculin ar putea avea loc pe 22-23 august la Koln, cel al Cupei EHF masculine pe 29-30 august la Koln, în timp ce Final Four-ul Champions League feminine ar putea fi reprogramat pentru 5-6 septembrie, la Budapesta. EHF a precizat că o decizie finală va fi comunicată pe 17 aprilie.

Update: vineri, EHF a publicat un comunicat prin care se anunță decizia că toate meciurile din cupele europene și cele între echipele naționale organizate de EHF sunt suspendate până pe 12 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.