Sezonul oficial începe săptămâna viitoare cu Cupa României la feminin, turneele finale ale juniorilor au fost anulate

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis luni că prima competiție oficială din această toamnă va fi Cupa României feminină. Astfel, pe 3 septembrie vor avea loc sferturile de finală restante, SCM Râmnicu Vâlcea – Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina, iar pe 5-6 septembrie se va disputa Final Four-ul, la care sunt deja calificate Rapid București și SCM Gloria Buzău. Toate partidele vor avea loc la București. Turneele finale ale campionatelor de juniori, ediția 2019-2020, au fost anulate.

Turneul final al Cupei României masculine se va disputa în weekendul 12-13 septembrie, la Sfântu Gheorghe. Tot la Sfântu Gheorghe vor avea loc și turneele de promovare: cel feminin în perioada 7-11 septembrie, iar cel masculin în intervalul 11-13 septembrie. De notat că, la feminin, s-a retras și CSU Știința București, condiții în care au rămas 5 echipe ce vor juca fiecare cu fiecare. În cazul în care se va mai retrage o echipă (se așteaptă un răspuns de la HCF Piatra Neamț), turneul nu se mai organizează, urmând să aibă loc o tragere la sorți pentru stabilirea locului de promovare ocupat de cele 4 echipe rămase.

În comunicatul Consiliului de Administrație se mai menționează că primele trei etape din Liga Zimbrilor vor avea loc în perioada 15-17 septembrie, sub formă de turneu. În funcție de eventualele modificări în calendarul cupelor europene, ce vor fi anunțate de EHF pe 3 septembrie, va fi stabilit și restul calendarului competițional.

sursa: frh.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *