SCM Râmnicu Vâlcea câștigă pe merit Cupa și Supercupa

Primul mare derby de la reluarea competițiilor oficiale a contat pentru finala Cupei României, dar și a Supercupei, ambele trofee fiind aferente sezonului 2019-2020. O finală tristă, fără spectatori și cu măști pe băncile de rezerve, cea de-a doua măsură fiind ilogică din toate punctele de vedere. De altfel, în condițiile în care vedem că în Europa se joacă și cu public (dar cu distanțare) și fără măști pe margine, iar la noi tocmai s-a dat drumul la restaurante și cinematografe, poate că ar trebui revizuit protocolul de desfășurare a competițiilor.

Revenind la meci, echipa vâlceană a avut un început furibund de meci, cu Marta Batinovic în mare formă în poartă, dând încredere coechipierelor pe faza de atac. Elevele lui Florentin Pera au fost mai iuți și mai inventive în ofensivă în prima repriză, în fața unei echipe bucureștene de nerecunoscut. După un neverosimil 15-7 la pauză pentru Vâlcea, repriza secundă a avut altă față. Jucătoarele vâlcence au lăsat garda jos, crezând, poate, că avansul de la pauză le garantează victoria, și au înscris doar 2 goluri în primul sfert de oră al mitanului al doilea. CSM-ul a arătat mai multă determinare în apărare, a greșit mai puțin în atac și s-a apropiat amenințător în mai multe rânduri, însă la cel mult 2 goluri. Vâlcea a fost mai lucidă pe final, antrenorul Florentin Pera a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza emoțiilor puternice, iar gruparea olteană a obținut o victorie meritată, la capătul unui joc util pentru ambele combatante, care vor debuta săptămâna viitoare în Champions League.

SCM RÂMNICU VÂLCEA  – CSM BUCUREȘTI 22-19 (15-7) Arbitri: Cristina Năstase / Simona Stancu

Vâlcea: Batinovic, Ciucă – Glibko 5, Lopez 4, Aardahl 3, Liscevic 3, Fernandez 2, Nikolic 2, Florica 1, Elghaoui 1, Minevskaja 1, Trifunovic, Gonzalez, Norgaard. Antrenor: Florentin Pera.

CSMB: Dedu – Neagu 7, Omoregie 4, Pintea 2, Martin 2, Lazovic 2, Klikovac 1, Barbosa 1, Perianu, Smeets, Dembele, Moisă, Jipa. Antrenor: Adrian Vasile.

Foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea (Image Plus).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *