Declarații după Dinamo București – HC Dobrogea Sud Constanța 24-21

Constantin Ștefan (antrenor Dinamo): ”A fost un meci foarte disputat și echilibrat, așa cum e fiecare meci dintre Dinamo și Dobrogea Sud, ne așteptam la acest lucru. I-am conștientizat pe băieți și la ședința de pregătire a partidei că ne așteaptă un meci foarte greu. În prima repriză s-a mers cap la cap, iar în repriza a doua maturitatea din joc, valoarea și coeziunea și-au spus cuvântul și am reușit să ne desprindem. Din punctul meu de vedere, a fost un meci foarte bun, după șase luni de inactivitate, un joc în care ne-am adus aminte de jocurile frumoase pe care le-am făcut în sezonul trecut, atât în campionat, cât și în Liga Campionilor. Din păcate, din cauza pandemiei, am rămas cu un gust amar fiindcă nu ni s-a acordat trofeul de campioni, dar astăzi am dovedit că suntem cei mai buni și, ca atare, am reușit să luăm două trofee în aceeași zi. E clar că mai avem mult de muncă, s-a văzut la ambele meciuri de cupă că sunt câteva probleme la timing, la viteza de joc și la finalizare. Urmează trei etape foarte solicitante de campionat, sper să-mi recuperez jucătorii cât mai repede, pentru a începe competiția foarte bine. Vom aștepta apoi decizia federației vizavi de modul în care vom continua campionatul, cred că mult mai bine ar fi să revenim la sistemul tradițional în loc de turnee.”

Djordje Cirkovic (antrenor HC Dobrogea Sud): ”În primul rând, îi felicit pe cei de la Dinamo, au meritat victoria, au o experiență extraordinară și au știut cum se joacă un astfel de meci. Nu sunt dezamăgit, acest meci ne-a arătat că mai avem nevoie de 2-3 jucători pentru a ajunge la un nivel superior. Aș spune că n-am intrat bine în meci, iar în prima repriză nu ne-a funcționat nici atacul pozițional, nici faza a doua. Am muncit mult în apărare, dar am pierdut 5-6 mingi foarte ușor. Să nu uităm că Dinamo a avut în primul 7 numai jucători care au fost și anul trecut, pe când noi am avut 4 jucători noi și e greu să fii omogen după atât de puține meciuri. În șase luni eu spun că ne vom rezolva problemele de joc și vom ajunge la nivelul lui Dinamo.”

Javier Humet (inter dreapta Dinamo): ”În primul rând vreau să-i felicit pe cei de la Dobrogea Sud și pe Iancu, în particular, pentru că au făcut un meci foarte bun. Nu mi-a fost teamă că am putea pierde, fiindcă, în aceste două luni de când sunt aici, am realizat că suntem o echipă foarte puternică. Până la urmă, această cupă a fost mai mult meritul băieților care au evoluat în sezonul trecut, eu am ajutat cu ce am putut și mă bucur că am putut să ajut la câștigarea trofeului.”

Ionuț Nistor (extremă dreapta HC Dobrogea Sud): ”Ca și în semifinala cu Timișoara, am început foarte prost în atac, nu am jucat ce am pregătit la antrenamente. Sistemul lor de apărare, cu centralii sus, ne-a pus probleme ca de fiecare dată. Eu sunt foarte dezamăgit de prestația mea, ne-am dorit foarte mult aceste trofee puse în joc, chiar dacă poate pe teren nu s-a văzut acest lucru.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *