INTERVIU / Constantin Ștefan: Evoluția noastră în cupele europene va fi afectată de sistemul de campionat cu turnee

Handbal Mania a realizat un interviu cu antrenorul echipei Dinamo București, Constantin Ștefan, după partida câștigată la limită cu CSM Focșani, 23-22, în etapa a doua a Ligii Zimbrilor.

Rep.: După trei victorii consecutive în care n-ați avut emoții pe final, ați fost la un pas să pierdeți două puncte cu Focșaniul…

Constantin Ștefan: Așa este, am tratat superficial faza de atac în ultimele 15 minute, asta și fiindcă aveam un avans substanțial, de 6 goluri. Cred că băieții s-au relaxat și s-a dovedit că, dacă te relaxezi înainte de finalul jocului, orice echipă îți poate pune probleme. Am trăit un final tensionat, cu o victorie la un singur gol, dar în condițiile multor greșeli în atac, inclusiv ratări în relația 1 la 1 cu portarul.

Rep.: Din ce ați văzut până acum, în primele etape, credeți că există cineva care să vă pună în pericol supremația ?

C.Ș.: Păi, deocamdată s-a dovedit că doar noi ne putem pune probleme. Nu avem încă omogenizarea pe care mi-aș dori-o, iar după 6 luni de pauză de handbal, este normal să apară fluctuații de joc. Eu am pretenții de la jucătorii mei și sper să remediem cât mai repede aceste lucruri.

Rep.: Ce părere aveți de sistemul de desfășurare a campionatului cu turnee, următorul având 6 etape în 8 zile ?

C.Ș.: Sunt foarte multe meciuri cumulate, este foarte greu să recuperezi jucătorii și e clar că apare starea de oboseală destul de mare. Eu știu din sezoanele trecute, când jucam la 3 zile în campionat și în Liga Campionilor și stăteam între avioane și autocare și nici atunci nu puteam să recuperăm jucătorii, cu atât mai puțin acum, când am jucat 5 meciuri în 6 zile. Pentru noi va fi greu să jucăm și cele 6 etape în 8 zile, iar după o săptămână vom juca în cupele europene, e clar că evoluția noastră va fi afectată, dar să vedem ce se va decide în continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *