Imagini din etapa a treia a Ligii Zimbrilor și câteva concluzii după turneul de la Sfântu Gheorghe

Ultima zi a turneului de la Sfântu Gheorghe a programat partidele etapei a treia a Ligii Zimbrilor, rundă în care s-a făcut simțită acut oboseala acumulată de handbaliști, în funcție de numărul de partide disputate. Cele mai vitregite echipe au fost, evident, nou-promovatele, care au avut parte de un program infernal, cu 6 meciuri în 7 zile. Suceava a încheiat totuși primele 3 etape cu 1 punct, cucerit în partida cu Steaua, dar și cu satisfacția de a fi înscris 30 de goluri în poarta campioanei. Magnum Botoșani n-a acumulat niciun punct, dar promite să o facă la următorul turneu, care va avea  loc tot la Sfântu Gheorghe, în perioada 4-11 octombrie.

Cele patru participante la Final Four-ul Cupei României au avut și ele de jucat 5 jocuri în 6 zile, dar două dintre ele, Dinamo și HC Dobrogea Sud Constanța au reușit câte trei victorii, e drept că în condițiile unor meciuri nu foarte dificile. Celelalte două echipe care au jucat în cupă, SCM Poli Timișoara și CSM Bacău, au reușit câte o victorie, în condițiile în care n-au avut la dispoziție tot lotul din motive de vize. Cea mai dezavantajată formație din acest punct de vedere a fost, de departe, CSM Reșița, care n-a putut folosi patru jucători. Deși n-a strâns niciun punct, echipa reșițeană a avut evoluții curajoase și apreciate cu echipe mult mai bine cotate și cu siguranță că, după întregirea lotului, gruparea pregătită de Bojan Butulija va produce destule surprize. Și fiindcă a venit vorba de problema vizelor, e foarte ciudat cum s-au luat tot felul de măsuri excepționale prentru vremuri excepționale (unele împotriva logicii), dar nu s-a putut acorda o dispensă în cazul extracomunitarilor care n-au putut obține permisul de muncă din motive de pandemie !

Celelalte două echipe care au acumulat punctaj maxim după primele trei etape sunt CSM București și Minaur Baia Mare, ambele profitând din plin de programul relativ accesibil din debutul campionatului. Steaua a avut evoluții contradictorii, pierzând puncte cu Suceava, după care a învins Turda, în timp ce Buzăul a arătat mult întărită față de sezonul trecut, dar are o mare problemă de comportament, supărătoare în toate jocurile de la Sfântu Gheorghe.

Una peste alta, e foarte bine că s-a dat drumul la handbal după o pauză foarte lungă, am văzut meciuri frumoase, destui nervi și multă oboseală. Arbitrajele au fost în regulă, cel puțin la partidele pe care le-am urmărit pe viu, și nu trebuie uitat că și arbitrii au avut o pauză de 6 luni, iar nivelul la care s-au prezentat majoritatea a fost mai mult decât decent. În final, un mesaj pentru federalii noștri: acum, că s-a reușit repornirea handbalului, haideți să ne organizăm un pic ! Să renunțăm la aberația cu măștile pe bancă și chiar și la turnee, fiindcă, așa cum au atras atenția majoritatea tehnicienilor, este pusă în pericol sănătatea jucătorilor. Explicați-le capsomanilor de la Palatul Victoria că în Europa, unde ne aflăm și noi, se joacă normal, fără mega-turnee, chiar și cu spectatori, în condiții de distanțare și protecție. E clar că trebuie să învățăm să conviețuim o perioadă cu virusu, fără să omorâm sportul, dar și fără să cădem în ridicol sau să periclităm sănătatea sportivilor. Și, nu în ultimul rând, să nu uităm că handbalul fără spectatori este fad și anormal. Faceți ceva în sensul ăsta, acum că s-au deschis cârciumi, cinematografe și săli de spectacole.

Rezultate etapa a treia: CSM Făgăraș – Potaissa Turda 29-36, Dunărea Călărași – Magnum Botoșani 35-28, Dinamo București – CSU Suceava 40-30, HC Dobrogea Sud Constanța – CSM Reșița 29-21, SCM Poli Timișoara – HC Buzău 22-28, CSM București – CSM Focșani 27-20, Steaua București – CSM Vaslui 31-29, Minaur Baia Mare – CSM Bacău 32-27.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *