Se știu toate echipele care vor evolua în grupele Ligii Europene masculine, vineri e tragerea la sorți

UPDATE: EHF a anunțat amânarea tragerii la sorți pentru vineri, la ora 12.

Marți și miercuri s-au disputat partidele contând pentru manșa secundă a turului al doilea preliminar al Ligii Europene masculine. Manșă secundă cu două excepții: RK Trimo Trebnje (Slovenia) – Balatonfuredi KSE (Ungaria) 23-22 s-a disputat în manșă unică, pe terenul primei echipe, în timp ce BM Benidorm (Spania) a anunțat că nu se poate prezenta la returul cu Fivers (Austria), spaniolii fiind excluși din competiție deși câștigaseră prima manșă.

Din păcate, cele două echipe românești care au evoluat în acest tur (HCDS Constanța și Potaissa Turda) nu au reușit să se califice în grupe, după jocurile cu Sporting Lisabona și Fenix Toulouse, în timp ce alte dispute s-au tranșat la limită. Astfel, croații de la RK Nexe Nasice i-au eliminat pe spaniolii de la Bidasoa Irun, unde evoluează și Dan Racoțea, după ce au câștigat returul cu 29-24 (în tur, 27-30), în timp ce Montpellier a trecut de danezii de la Skjern, în fața cărora pierduse în tur (30-31), după victoria din manșa a doua cu 33-29. O calificare dramatică au reușit macdeonenii de la Metalurg Skopje, învinși în retur de elvețienii de la HC Kriens-Luzern cu 22-21, după ce câștigaseră turul cu 26-24. În urma jocurilor de marți, s-au mai calificat Rhein-Neckar Lowen (Germania), GOG Gudme (Danemarca), IFK Kristianstad (Suedia) și Fuchse Berlin (Germania). Ultimul meci al turului 2 s-a disputat miercuri dimineață, la Moscova, din cauza unor probleme pe care echipa daneză Bjerringbro-Silkeborg le-a avut cu vizele. Rușii de la ȚSKA au obținut o calificare surprinzătoare dar meritată, câștigând cu 32-24, după ce pierduseră în Danemarca, 23-26.

În afară de cele 12 echipe menționate, alte 12 vor evolua direct în grupele Ligii Europene, printre care și campioana României, Dinamo București. Alături de ”câinii roșii”, vor evolua direct în grupe ABANCA Ademar Leon (Spania), USAM Nimes Gard (Franța), SC Magdeburg (Germania), Grundfos Tatabanya KC (Ungaria), HC Eurofarm Pelister (Macedonia de Nord), Orlen Wisla Plock (Polonia), Chekhovskie Medvedi (Rusia), Kadetten Schaffhausen (Elveția), Tatran Presov (Slovacia), Alingsas HK (Suedia) și Besiktas Aygaz (Turcia). Tragerea la sorți a grupelor va avea loc miercuri, 1 octombrie, de la ora 12, la Viena.

Update: au fost stabilite și urnele valorice pentru tragerea la sorți:

Urna 1
Abanca Ademar Leon (ESP)
USAM Nimes Gard (FRA)
SC Magdeburg (GER)
Grundfos Tatabanya KC (HUN)

Urna 2
Orlen Wisla Plock (POL)
C.S. Dinamo Bucuresti (ROU)
Kadetten Schaffhausen (SUI)
Alingsas HK (SWE)

Urna 3
HC Eurofarm Pelister (MKD)
Chekhovskie medvedi (RUS)
TATRAN Presov (SVK)
Besiktas Aygaz (TUR)

Urna 4
Fenix Toulouse Handball (FRA)
Montpellier HB(FRA)
Füchse Berlin (GER)
Rhein-Neckar Löwen (GER)

Urna 5
Fivers (AUT)
RK Nexe (CRO)
GOG (DEN)
Sporting CP (POR)

Urna 6
HC Metalurg (MKD)
RK Trimo Trebnje (SLO)
IFK Kristianstad (SWE)
HC CSKA (RUS)

Foto: Facebook EHF European League

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *