Liga Europeană / Brăila a câștigat prima manșă cu Bergen, calificarea se joacă duminică

Dunărea Brăila s-a impus în prima manșă a ”dublei” pe care o dispută pe teren propriu cu Tertnes Bergen, în turul 2 preliminar al Ligii Europene feminine, scor 28-26. Diferența de scor nu este, însă, una care să indice o favorită certă la calificare, deși echipa română are avantajul terenului propriu. După un prim sfert de oră echilibrat, lucrurile au mers din ce în ce mai bine pentru echipa lui Neven Hrupec, superioară la toate capitolele. Diferența a crescut la 9 goluri în minutul 43, 24-15, și se părea că Dunărea se îndreaptă spre o victorie categorică, de natură să risipească emoțiile calificării încă din primul joc. Finalul partidei a fost, însă, de coșmar pentru brăilence, care au clacat inexplicabil pe faza ofensivă, oferindu-le adversarelor numeroase oportunități de a înscrie cu ușurință, iar norvegiencele au profitat și, de la 26-17 în minutul 48, s-a încheiat 28-26, după ce Tertnes a ratat ultimul atac. Totul se va decide duminică, de la ora 13, în manșa-retur.

DUNĂREA BRĂILA – TERTNES BERGEN 28-26 (14-11) Arbitri: Vanja Antic / Jelena Jakovljevic (Serbia)

Dunărea: Șerban 2 goluri – Tiron 6, Dmitrovic 6, Dache 3, Preda 3, Araujo 3, Sazdovska 2, Safta 1, Zamfirescu 1, Kanaval 1, Bucur, Milic, Czeczi, Premovic, Coteț. Antrenor: Neven Hrupec.

Tertnes: Skogstrand, Lien – Stankiewicz 8, Hilby 5, Kjolholdt 4, Haugseng 2, Gosse 2, Hagen 1, Knutsen 1, Skarstein-Storeng 1, Moen 1, Intelhus 1, Berens, Oyerhamn. Antrenor: Tore Johannessen.

Foto: Facebook Dunărea Brăila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *