Handbalul juvenil și din eșaloanele secunde este lăsat să moară ? / ”Parcă nici nu existăm , nimeni nu ne întreabă nimic !”

Deși sezonul oficial a pornit de ceva timp la drum, Federația Română de Handbal nu spune nimic despre competițiile juniorilor și ale eșaloanelor secunde. Nicio variantă de disputare, nicio videoconferință, nimic. O fi oare pentru că de acolo nu iese banu’ ? Am stat de vorbă cu câțiva reprezentanți ai cluburilor de la aceste niveluri și vă prezentăm două opinii exprimate de aceștia. Sub protecția anonimatului, evident, fiindcă s-a instituit teroarea amenzilor pentru cei care îndrăznesc să aibă opinii contrare conducătorilor. Vă sună cunoscut, celor mai în vârstă ?

Toată lumea așteaptă informații despre disputarea sau nedisputarea campionatului, despre ce sistem de desfășurare va fi, pentru ca fiecare să decidă dacă poate participa sau nu. Și-așa e un sezon așa cum n-am mai mai avut vreodată, dacă nu cumva e chiar compromis. Cred că ar trebui mai multă comunicare cu sectoarele inferioare, prima ligă mai merge cum mai merge, dar restul parcă nici nu există. Niciun comunicat, nicio informație ! Noi înțelegem că o fi greu prin ministere și federații, dar oamenii de acolo există totuși și pentru noi. Să se spună ceva: începe în luna cutare, în sistemul cutare, măcar să se vorbească ceva despre noi. Altfel, ne antrenăm pentru ce ? Facem pregătiri pentru ce ? Antrenor Divizia A

 

Într-adevar, trăim vremuri dificile, dar asta nu înseamnă că cei care se ocupă de juniori trebuie să stea pur și simplu și să nu facă nimic. Se pot găsi soluții, se pot face multe lucruri, dar se pare că nu se vrea. Sunt țări în care campionatele de juniori au început în regim normal în luna septembrie. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni absolut nimic (ce faceți, cum o duceți, faceți antrenamente ?), nu a făcut nimeni nicio ședință online. Atunci, ce pretenții vrei să ai pentru a putea vorbi de viitor în handbal ? Antrenor echipă juniori

3 comentarii la „Handbalul juvenil și din eșaloanele secunde este lăsat să moară ? / ”Parcă nici nu existăm , nimeni nu ne întreabă nimic !”

 • 12/10/2020 la 14:21
  Permalink

  Pune cineva presiune pe inspectoratele școlare locale și județene, pe ministerele educației, sănătății și sportului? FRH ar încălca legea, dacă ar da drumul competițiilor de juniori și divizia secundă în altă formă decât turnee, pe care de curând la juniori le-au eliminat cluburile, din cauza costurilor. Vreau o țară ca afară… cu oamenii noștri?!

  Răspunde
 • 13/10/2020 la 17:54
  Permalink

  CE. FACE. FEDERATIA. ACUM. SI. CU. JUNIORII. ESTE. SINUCIDERE. CURATA. VINOVATII. PANA. LA. EXTREM, SUNT. CEI. DOI. CONDUCATORI. AI. F.R.H. : DEDU. SI. VARZARU. URGENT. SE. IMPUNE. ORGANIZAREA. DE. ALEGERI. F.R.H., PENTRU. SCHIMBAREA. ACTUALEI. CONDUCERI, INTERESATA. NUMAI. DE. BANI. PENTRU. EI. PACAT. CA. HANDBALUL. ESTE. IN. MOARTE. CLINICA. MARE. PACAT.

  Răspunde
 • 17/10/2020 la 14:45
  Permalink

  Testele pozitive au lovit handbalul la seniori si scolile la juniori. Chiar daca FRH este constransa de ordine de ministru, organizand orice competitie de juniori s-ar expune riscurilor de aparitie de testari pozitive si la juniori. Facem ce fac si alte tari. Cum abordeaza situatia la juniori Spania, Germania, Franta, tarile scandinave si alte tari cu handbal puternic?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *