Buzăul învinge dramatic Craiova, Bogdan Burcea revoltat: ”Jocurile sunt jocuri, noi nu participăm la ele”

Ultimele două partide ale etapei a patra din Liga Florilor au fost veritabile thrillere, decise pe final și încheiate cu victorii la limită pentru SCM Gloria Buzău și Dunărea Brăila. Buzăul a avut o primă repriză de coșmar, intrând cu un handicap de 7 goluri în fața Craiovei care a avut în Dzhukeva un portar în mare formă. Buzoiencele au revenit spectaculos după pauză, au egalat la 18 în minutul 46 și au luat conducerea în minutul 53, 22-21. În ultimul minut scorul era 24-24, iar Ovidiu Mihăilă a cerut time-out când mai erau 27 de secunde. Subțirică-Iovănescu a obținut un 7 metri, cu care antrenorul Craiovei n-a fost de acord, iar Iuganu a marcat pentru 25-24. A fost rândul lui Bogdan Burcea să ceară time-out cu 6 secunde înainte de final, după care Cristina Zamfir a obținut și ea un 7 metri în ultima secundă, cu care buzoienii n-au fost de acord. Oana Andrei a fost blocată, însă, de Alina Iordache, iar buzoiencele au fost cele care au încins hora bucuriei.

După joc, selecționerul Bogdan Burcea era foarte revoltat, probabil pe maniera de arbitraj, fiindcă declarațiile sale au fost făcute în cheia în care să nu poată fi amendate: ”ceva s-a întâmplat în repriza a doua, cine are ochi să priceapă pricepe, dar mă îndoiesc că se va întâmpla acest lucru. Eu le felicit pe fetele noastre și le consider câștigătoare, fiindcă au dat totul, chiar dacă au mai și greșit în anumite momente. În rest, no comment absolut. Jocurile sunt jocuri, noi nu participăm la ele. Aștept ca echipele care mai nou merg an de an în cupele europene să ne reprezinte așa cum am făcut-o noi la vremea noastră. Nu mai am niciun fel de așteptări pentru meciul următor…”

În celălalt meci al serii, Rapidul a pierdut din nou după ce a condus la pauză, de data aceasta în fața Dunării Brăila. Feroviarele au avut 14-10 la jumătatea partidei, însă Brăila a revenit în mitanul secund și a luat conducerea în minutul 41. Echipa giuleșteană a mai condus apoi cu 19-17 în minutul 50 și 21-20 în minutul 57, dar n-a mai reușit să înscrie pe final, iar Dunărea s-a impus și a obținut a treia victorie a sezonului.

SCM CRAIOVA – SCM GLORIA BUZĂU 24-25 (16-9) Arbitri: Robert Harabagiu / Silviu Stănescu

Craiova: Dzhukeva, Curmenț, Chetraru – Nica 8, Andrei 5, Cace 4, Orșivschi 3, Șelaru 2, Zamfir 1, Țicu 1, Matlashova, Mincu. Antrenor: Bogdan Burcea.

Buzău: Iordache, Polocoșer – Iuganu 12, Rotaru 3, Janjusevic 3, A. Ilie 2, Stoleru 1, Shteriova 1, Subțirică-Iovănescu 1, Munteanu 1, Livrinikj 1, Petrovic, Ujkic, B. Klikovac. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

DUNĂREA BRĂILA – RAPID BUCUREȘTI 22-21 (10-14) Arbitri: Marian Drăghici / Ionuț Drăguț

Brăila: Nenezic, Șerban – Dmitrovic 5, Dache 4, Tiron 4, Udriștoiu 3, Sazdovska 3, Bălăceanu 1, Tamires 1, Safta 1, Bucur, Milic, Kanaval, Premovic, Czeczi, Zamfirescu. Antrenor: Neven Hrupec.

Rapid: Foggea, Dobre – Buceschi 5, M. Ilie 4, Todor 3, Constantinescu 3, Lazăr 2, Boljevic 2, Kassoma 1, L. Popa 1, Bazon, Craiu, Trifan, Vacariu, Cavlovic, Badea. Antrenor: Carmen Amariei.

Credit foto: ALEX NICODIM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *