Doar o victorie de palmares pentru Gloria Buzău în Liga Europeană

SCM Gloria Buzău a câștigat cu 27-21 manșa-retur a disputei cu Nantes Atlantique Handball, din turul 3 preliminar al Ligii Europene Feminine, însă victoria rămâne doar una de palmares, echipa franceză impunându-se în tur cu 23-16. Păcat, fiindcă echipa buzoiană a fost foarte aproape de a întoarce diferența din prima manșă, însă din nou impreciziile de pe faza de atac au împiedicat-o să obțină o mare calificare. În orice caz, e clar că soarta calificării s-a decis duminica trecută la Nantes.

De altfel, începutul partidei de la Buzău a fost ca o prelungire a celei de săptămâna trecută, cu un atac foarte greoi al buzoiencelor, care înscriseră doar 5 goluri în primul sfert de oră. Cu o apărare și o poartă foarte bune, Gloria a început să se desprindă în partea a doua a primului mitan, intrând cu 3 goluri avans la pauză. În debutul reprizei secunde, buzoiencele s-au desprins la 6 goluri după 3 goluri consecutive, însă n-au reușit să capitalizeze momentul favorabil. Echipa franceză a venit la 2 goluri, 22-20 în minutul 52, după care 4 goluri consecutive ale gazdelor au reaprins speranțele calificării. Din păcate, de la 26-20 cu 4 minute înainte de final, echipa buzoiană n-a mai reușit să înscrie decât o dată, când nu mai conta, iar Nantes merge în grupele Ligii Europene.

SCM GLORIA BUZĂU – NANTES ATLANTIQUE HANDBALL 27-21 (10-7) Arbitri: Marija Ilieva / Silvana Karbeska (Macedonia de Nord)

Buzău: Iordache, Polocoșer – Janjusevic 9, Shteriova 4, Petrovic 3, Subțirică-Iovănescu 3, Rotaru 3, B. Klikovac 2, Iuganu 2, Livrinikj 1, Ujkic, Munteanu, Moldovan, Cîrstea, Mărginean, Moraru. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Nantes: Placzek, Fontaine-Carretero – Almeida 7, Hagman 4, Kpodar 4, Grigel 3, Ayglon Saurina 2, Maubon 1, Bellec, Dancette, Gassama, Ahanda, Mitrovic, Godet, Sylla, Perrot. Antrenor: Guillaume Saurina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *