Laura Moisă testată pozitiv, naționala feminină e în izolare

Din păcate, veștile dinspre naționala feminină nu sunt deloc bune. Aflate în Danemarca, handbalistele românce au fost testate pentru Covid-19 la intrarea în țara-gazdă a europenelor, iar Laura Moisă a avut rezultat pozitiv. Ea nu prezintă simptome, a fost izolată la un alt hotel decât coechipierele sale și va fi testată din nou marți. De asemenea, conform site-ului Federației Române de Handbal, colega de cameră a Laurei Moisă, Denisa Dedu, a fost și ea izolată, chiar dacă a avut rezultat negativ. De altfel, întreaga delegație română se află în izolare și va fi testată din nou în cursul zilei de marți.

În comunicatul publicat de frh.ro se menționează: ”În cazul în care rezultatul Laurei va fi cu certitudine negativ sau va fi pozitiv cu un Ct (crossing threshold-ul) mai mare de 30, aceasta se va putea realătura echipei. Dacă testul va fi pozitiv cu Ct <30, ea va sta în izolare pentru următoarele 7 zile, când va fi retestată și, în funcție de rezultat, se va putea alătura echipei. Denisa Dedu se va putea realătura echipei doar în situația în care noua testare va furniza un rezultat RT-PCR negativ. Toată delegația României a avut rezultat negativ (RT-PCR) la ultima testare de dinaintea plecării la EURO, condiție esențială pentru intrarea în Danemarca. Suplimentar față de protocolul impus de EHF, delegația a efectuat periodic, între testările RT-PCR, testări rapide tip Antigen, cu rezultate negative pentru toate persoanele, ultima testare de acest tip având loc în dimineața plecării la EURO. Conform schemei de testare EHF, delegația urmează să efectueze mâine o nouă testare RT-PCR.”

Un comentariu la „Laura Moisă testată pozitiv, naționala feminină e în izolare

  • 02/12/2020 la 07:03
    Permalink

    Strategic, era mai bine să fi mers acolo cu jucătoare imune, care au avut virusul, de la Zalău, Buzău, Brăila, Bistrița, Craiova și Vâlcea. Așa, tremurăm ..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *