Săptămâna viitoare încep campionatele junioarelor / Antrenorii propun federației mici modificări

Federația Română de Handbal a anunțat începerea campionatelor de juniori, prima categorie care va disputa jocuri oficiale fiind cea a junioarelor I. Au fost alcătuite 8 serii, având în componență între 4 și 6 echipe, care vor juca în perioada 13-17 ianuarie în 5 locații stabilite de FRH. Dincolo de faptul că e absolut lăudabilă intenția de a reporni competițiile juvenile, există semnale din rândul celor implicați că la sistemul de desfășurare lucrurile ar putea fi perfectibile pentru a diminua costurile și-așa foarte mari generate de condițiile de pandemie.

”Este extraordinar faptul că vor fi demarate campionatele de juniori, însă poate că ar fi fost bine să se organizeze măcar o videoconferință cu noi pentru a veni cu câteva propuneri. Astfel, cred că s-ar putea restrânge numărul de zile prin disputarea a câte două etape într-o zi, cu un meci dimineață și unul după-amiază, asta ar reduce mult din costuri. Gândiți-vă că, în afară de cazare, vor trebui făcute testele PCR și cred că multe echipe nu-și vor permite să se prezinte cu 16 jucătoare la turnee, poate cu 9-10 cel mult. La acestea se adaugă și costurile legate de oficiali. De asemenea, echipele cărora distanțele le permit ar putea face naveta zilnic. Încă nu e târziu pentru a se face mici modificări care să mai ridice din presiunea financiară generată de pandemie”, ne-a declarat unul din antrenorii echipelor implicate în campionatul junioarelor. De altfel, avem semnale că propunerea de disputare a două etape zilnic este agreată de mai mulți antrenori.

În legătură cu aceste aspecte, antrenorul federal Steluța Luca a precizat, pentru Handbal Mania: ”Din păcate, nu se pot disputa două etape zilnic din cauza lipsei sălilor, ați văzut că sunt săli în care se vor juca meciurile din două serii. Echipele știau că vom începe în ianuarie, calendarul este foarte încărcat, sunt acțiuni ale echipelor naționale și mai sunt și examenele celor din anii terminali. Am fi putut începe în decembrie, dar atunci cluburile au refuzat fiindcă nu se antrenaseră. Asta e situația, înțeleg că sunt și nemulțumiri, însă, în condițiile date, facem tot posibilul ca lucrurile să se desfășoare cât mai aproape de normalitate”.

UPDATE: Directorul CSS Bacău, Marius Căpușă, ține să transmită, prin intermediul nostru, faptul că pune la dispoziție gratuit sala „Orizont” din Bacău pentru organizarea de turnee de juniori.

Primele turnee ale junioarelor I urmează să aibă loc astfel:

Seria A (LPS Iași, LPS Roman, LPS Piatra Neamț, CSO Buhuși) și seria B (CSS Bacău, CSS Galați, CSM Galați, LPS Focșani): 15-17 ianuarie în sala LPS ”Iolanda Balaș Soter” din Buzău.

Seria C (CSS Slobozia, CSS 2 București, CSM București, CSS Ploiești): 15-17 ianuarie în sala ”Romeo Iamandi” din Buzău.

Seria D (CT Media București, LPS Pitești, Rapid București, Unirea Dobroești, CSU Știința București) și seria F (CSS Dinamo Brașov, CSS Făgăraș, CSS Odorhei, CSM Corona Brașov, Sepsi SIC Sf. Gheorghe): 13-17 ianuarie în sala ”Traian” din Râmnicu Vâlcea.

Seria E (Gr.Șc. Energetic Rm. Vâlcea, CSS Mediaș, LPS Slatina, Chimia Rm. Vâlcea, LPS Sebeș) și seria G (LPS Banatul Timișoara, CSS Drobeta Tr. Severin, CSS Craiova, LT Traian Vuia Reșița, HC Jimbolia): 13-17 ianuarie în sala Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea.

Seria H (CSS 2 Baia Mare, LPS Bistrița, Arena Tg. Mureș, CSS Viitorul Cluj, Marta Baia Mare, Tonic 2012 Oradea): 13-17 ianuarie în sala Școlii Gimnaziale ”Vasile Alecsandri” din Baia Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *