Sayonara, Tokyo ! Muntenegru a vrut, noi n-am putut

România a ratat calificarea la Jocurile Olimpice după ce a câștigat partida cu Muntenegru cu 28-25, o victorie la o diferență cu două goluri mai mică decât ne-ar fi trebuit pentru a merge la Tokyo. Evoluția modestă a portarilor și cele patru aruncări de la 7 metri ratate au fost două dintre motivele care au făcut ca echipa noastră să nu obțină victoria la o diferență care să-i aducă o calificare mult dorită.

Adrian Vasile a făcut o modificare în lot față de meciul cu Norvegia, introducând-o pe Andreea Popa în locul Laurei Popa, care nu a jucat deloc sâmbătă, la fel cum nici Andreea n-a evoluat duminică. Echipa de start a fost aceeași cu excepția porții, unde s-a început cu Dumanska, dar poarta a fost ca și inexistentă în primele 30 de minute. Atacul a funcționat cât de cât, chiar dacă Cristina Neagu a făcut pe alocuri obiectul unor măsuri speciale, iar prima repriză s-a încheiat la egalitate, 15-15.

Chiar dacă am început bine repriza a doua și ne-am desprins la două goluri, Neagu și Buceschi au ratat trei aruncări de la 7 metri, iar Crina Pintea a văzut direct cartonașul roșu în minutul 41, după o intervenție imprudentă. A fost o descalificare destul de ușor acordată, însă arbitrajul spaniolilor Garcia și Marin a fost imparțial. Muntenegru a preluat conducerea în minutul 49, 22-21, Adi Vasile a cerut două time-out-uri în 2 minute, Cristina Neagu a luat jocul pe cont propriu, dar n-a fost să fie decât o victorie la 3 goluri, chiar dacă gazdele au lăsat impresia că n-ar fi deranjate de o înfrângere la 5 goluri după ce au condus cu 25-24 în minutul 56. Din păcate, atât putem la ora asta, însă ne strânge în spate la gândul că, nu peste mult timp, Cristina Neagu se va retrage…

MUNTENEGRU – ROMÂNIA 25-28 (15-15) Arbitri: Ignacio Garcia / Andreau Marin

Muntenegru: Nenezic (14 interv. / 40 șuturi), Babovic (0/1), Batinovic (0/1) – Jaukovic 9 goluri / 15 șuturi, Radicevic 4/5, Grbic 4/6, Mehmedovic 3/6, Ramusovic 2/2, Dzaferovic 1/1, A. Klikovac 1/3, B. Klikovac 1/2, Pletikosic, Vukcevic. Antrenor: Kim Rasmussen.

România: Dumanska (5/18), Dedu (4/16) –  Neagu 12/18, Pintea 4/4, Buceschi 3/6, Pristăvița 3/3, Seraficeanu 3/5, Moisă 2/5, Florica 1/3, Iuganu 0/1, Ostase 0/1, Laslo 0/1, Perianu, Băcăoanu, Polocoșer. Antrenor: Adrian Vasile.

Foto: Sorin Pană (Sportul Ilustrat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *