Delo Champions League / Victorie frumoasă pentru CSM București, calificarea în Final 4 se joacă la Moscova

CSM București a câștigat sâmbătă după-amiază prima manșă a duelului cu ȚSKA Moscova cu 32-27, scor care îi oferă speranțe îndreptățite pentru calificarea în careul de ași al Ligii Campioanelor. Echipa română a făcut o primă repriză foarte bună, grație inclusiv evoluției excelente a portăriței Jelena Grubisic, intrând la pauză cu 8 goluri avans, 20-12. Diferența a crescut în repriza secundă la 9 goluri, însă o serie de imprecizii ofensive ale bucureștencelor le-au oferit oaspetelor posibilitatea să revină și să înscrie patru goluri consecutive în 5 minute la scorul de 28-20 în minutul 47. În final a fost o victorie la 5 goluri, după ce Ilina a marcat cu 5 secunde înainte de final, iar soarta calificării se decide duminica viitoare, în returul de la Moscova.

”Suntem foarte satisfăcuți de victoria obținută astăzi în fața unei echipe de mare calitate, care a avut până acum un sezon aproape perfect în Champions League. E un adversar pentru care avem un mare respect, fiindcă e unul de top. Cred că am avut o primă repriză perfectă, în care totul a funcționat pentru noi. Poate că am fi putut câștiga la o diferență mai mare în final, dar ȚSKA a făcut o repriză secundă bună, ne-a ținut sub presiune. Va fi o luptă pe cinste pentru calificarea în Final 4 săptămâna viitoare, iar noi suntem gata pentru aceasta”, a declarat antrenorul CSM-ului, Adrian Vasile.

”Am făcut o primă repriză foarte bună, apoi ȚSKA a jucat mult mai bine în repriza secundă, când portarul lor a avut multe intervenții. Suntem mulțumite dar, în același timp, trebuie spus că treaba nu este terminată, așa că vom fi foarte concentrate pentru al doilea meci”, a spus Siraba Dembele, care a fost desemnată jucătoarea meciului.

”Felicit echipa gazdă pentru victoria de azi, au făcut o primă repriză foarte bună, noi n-am făcut un joc bun în apărare, mai ales la pivot. În repriza secundă am avut drept obiectiv să reducem diferența de goluri, astfel încât să avem o misiune mai ușoară în returul de pe teren propriu. Cred că am greșit destul de mult și în atac, unde am ratat multe situații favorabile. Partea bună e că am recuperat și am pierdut la 5 goluri, diferență pe care cred că o putem recupera”, a spus antrenoarea echipei oaspete, Olga Akopian.

”Am avut un început de meci foarte slab și CSM-ul a fost mult mai bună decât noi în prima repriză. Am început să ne luptăm în repriza a doua, am revenit în joc și am recuperat câteva goluri. Desigur, însă, că suntem dezamăgite de evoluția noastră de azi, vom merge acasă, vom revedea meciul și ne vom antrena pentru a fi pregătite pentru meciul de duminica viitoare”, a declarat jucătoarea ȚSKA-ului, Sabina Jacobsen.

CSM BUCUREȘTI – ȚSKA MOSCOVA 32-27 (20-12) Arbitri: Javier Alvarez Mata / Yon Bustamante Lopez (Spania)

CSM: Grubisic, Dedu – Neagu 6, Lazovic 6, Dembele 5, Cvijic 5, Moisă 3, Omoregie 3, Bazaliu 2, Pintea 2, Perianu, Klikovac, Smeets. Antrenor: Adrian Vasile.

ȚSKA: Sedoykina, De Souza, Kaplina – Skorobogatchenko 6, Dmitrieva 5, Ristovska 5, Gorshkova 4, Ilina 3, Heindahl 3, Gorshenina 1, Markova, Jacobsen, Illarionova. Antrenor: Olga Akopian.

Foto: Emilia Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *