Liga Zimbrilor / CSM București și HC Buzău câștigă două meciuri cu scântei

Meciurile 4 și 5 din runda a 22-a a primului eșalon masculin a fost mai echilibrate decât primele trei, cu o accidentare gravă în meciul Buzău – Suceava și cartonașe roșii. Coborâtă pe loc retrogradabil după ce CSM Făgăraș a învins-o pe Magnum Botoșani, CSU Suceava avea nevoie de victorie pentru a reveni pe locul 12. De partea cealaltă, Buzăul e o echipă lipsită de griji, fără șanse la locuri de cupă europeană, fără pericol de retrogradare, însă, din păcate, cu același circ oribil făcut de oficialii echipei pe marginea terenului. Prima repriză s-a încheiat la egalitate, însă a fost marcată de accidentarea gravă (fractură) la un braț a iranianului Amin Yusefinezhad, după ce a căzut rău în urma unei împingeri a lui Anton, care a și primit cartonaș roșu și albastru. Mai lucizi pe faza de atac, buzoienii s-au desprins decisiv în ultimul sfert de oră și  a obținut a noua victorie a sezonului.

După ce a trecut pe locul 4 în etapa precedentă, CSM București și-a consolidat poziția în urma victoriei cu SCM Poli Timișoara. Ajunși pe locul 7 în ierarhia Ligii Zimbrilor, bănățenii au condus în primul sfert de oră, iar pe final au revenit de la minus 5 la minus 2 însă n-au reușit mai mult. Și acest joc a avut parte de o descalificare, pivotul lui Poli, Bogdan Baican, văzând cartonașul roșu în minutul 27, după trei eliminări temporare, ultima pentru proteste.

HC BUZĂU – CSU SUCEAVA 29-25 (13-13) Arbitri: Theodor Șerbu / Andrei Vasilescu

Buzău: Babasafari, Manole, Mihai – Mironescu 7, Dumitrana 5, Milosevic 4, Broască 3, Renaud David 2, Vujadinovic 2, Yusefinezhad 2, Esteki 2, Nosrati 1, Bejinariu 1, Pelidija, Scarlat, Oprea. Antrenor: Pero Milosevic.

Suceava: Grigoraș, Makaria – Popia 6, Păunescu 3, Sadovyi 2, Kobzii 2, Loic 2, Costea 2, Balazs 2, Dascălu 2, Petrov 1, Furak 1, Lupu 1, Stanciuc 1, Anton, Juverdianu. Antrenor: Adrian Chiruț.

CSM BUCUREȘTI – SCM POLI TIMIȘOARA 25-22 (13-10) Arbitri: Alin Gherman / Adrian Moldovan

CSMB: Krupa, Merlă – Nantes Campos 8, Teixeira 5, Rotaru 4, Tărîță 3, Ungureanu 3, Nica 1, Onyejekwe 1, Militaru, Jerebie, Fotache, Predragovic, Davidovic. Antrenor: Eliodor Voica.

Timișoara: Tcaciuc, Pal – Sadoveac 7, Barros 5, Caba 4, Șomlea 2, Păiuș 1, Cîmpan 1, Fenici 1, Enculescu 1, Neamțu, Baican. Antrenor: Vlad Caba.

”Putem spune că azi am avut un meci bun, îndeosebi în faza de apărare, cu toate că n-aș neglija nici faza de atac, unde au fost câteva acțiuni bune, de handbal frumos, iar acest lucru vine să certifice munca acestor sportivi. Pe de altă parte, cred că trebuie felicitate ambele echipe, pentru că și echipa din Timișoara a luptat exemplar, în ciuda vicisitudinilor. Consider că a fost un meci bun pentru ambele echipe, care și-au arătat nivelul, respectiv locurile fruntașe în clasament.” Eliodor Voica

”A fost un meci plăcut, ar trebui să vedem cât mai des jocuri de un asemenea nivel. Nu-mi rămâne decât să felicit echipa CSM, despre care știam că e o echipă puternică, solidă, compactă și cu jucători buni, au arătat-o din plin astăzi. Noi ne-am făcut datoria atât cât am putut, cred că în cea mai mare parte a timpului am rezistat ritmului, ne-am apropiat cât am putut, dar adversarii au fost mai puternici. Rămâne să luăm ce-a fost bun în jocul de azi și să ridicăm capul pentru meciul de mâine, care e cu un adversar cel puțin la fel de valoros (Constanța – n.r.). Am avut 3 jucători astăzi de-abia reveniți după Covid, practic am dus acest meci în doar opt oameni. Poate că un meci merge astfel, dar trei e deja foarte mult.” Vlad Caba

Foto: Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *