România e la un pas de calificarea la mondialele feminine din decembrie

Naționala feminină a confirmat așteptările și s-a impus categoric sâmbătă după-amiază, scor 33-22, în sala ”Dinamo”, în prima manșă a disputei cu Macedonia de Nord din play-off-ul pentru campionatele mondiale din decembrie, care se vor disputa în Spania. Cu Cristina Neagu din nou irezistibilă, echipa României a dominat categoric începutul de meci, desprinzându-se la 12-4 în minutul 20. Echipa oaspete a revenit și a redus diferența la minus 4 la pauză, reușind să se apropie chiar la 3 goluri în debutul reprizei secunde. Din fericire, handbalistele românce au revenit, și-au respectat statutul de favorite și au dominat categoric ultima parte a jocului, impunându-se la o diferență care nu lasă loc de surprize în returul de miercuri, de la Skopje. De notat evoluția foarte bună a Dacianei Hosu, titulara postului de portar în partida de sâmbătă, dar și procentajul bun de reușită a atacurilor echipei noastre, 72%.

ROMÂNIA – MACEDONIA DE NORD 33-22 (15-11) Arbitri: Vanja Antic / Jelena Jakovljevic (Serbia)

România: Hosu, Dedu, Dumanska – Neagu 12, Dincă 5, Pintea 5, Moisă 4, Buceschi 3, Pristăvița 2, Popa 1, Ostase 1, Polocoșer, Laslo, Seraficeanu, Iuganu, Bazaliu. Antrenor: Adrian Vasile.

Macedonia de Nord: Micevska, Serafimova – Ristovska 8, Janeska 5, Stojkovska 5, Borizovska 3, Stojanovska 1, Gjorjijevska, Livrinikj, Dabevska, Gichevska, Gakidova, Sedloska, Djatevska, Jankulovska, Micevska. Antrenor: Sime Simovski.

Foto: Facebook FRH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *