România s-a calificat cu stil la mondiale / Ce a declarat Cristina Neagu la sosirea în România

România rămâne singura țară participantă la toate turneele finale ale mondialelor feminine. Și nu doar atât. Selecționata noastră s-a calificat la mondialele din acest an în stil de mare echipă. După ce au învins Macedonia de Nord la 11 goluri la București, handbalistele românce și-au spulberat adversarele pe propriul teren,  35-20. Da, Macedonia de Nord e o națională modestă, însă atitudinea jucătoarelor noastre a fost absolut lăudabilă, la fel ca și maniera în care au abordat jocul. Fără Cristina Neagu de la jumătatea primei reprize, cu toate jucătoarele folosite de selecționerul Adrian Vasile pe parcursul jocului, România s-a impus așa cum îi stă bine unei favorite.

Știrea zilei a fost însă retragerea temporară a Cristinei Neagu, anunțată după jocul de la Skopje de Adrian Vasile și explicată de cea în cauză la sosirea în România.

Cel mai probabil nu voi mai juca pentru echipa națională în acest an, însă sper să mă întorc la anul cu mai multă energie și cu siguranță motivată pentru ceea ce urmează. De ce am luat această decizie? În primul rând, pentru că am acumulat foarte multă oboseală, și fizică și psihică. Am avut mai multe accidentări în ultimii ani și cred că acesta e un moment bun să mă odihnesc câteva luni, după care să revin cu dorințe noi. Dacă voi continua să joc handbal, voi continua să vin la echipa națională de la anul, fiindcă îmi mai doresc o calificare la Jocurile Olimpice. Nicio echipă nu trebuie să depindă de o jucătoare, fetele trebuie să învețe să joace ușor-ușor și fără mine. Nu știu dacă e cel mai potrivit cuvântul retragere, pur și simplu am și eu nevoie de o pauză, să îmi reîncarc bateriile și să revin la echipa națională plină de dorință pentru performanță. Dacă ne-am fi calificat pentru Tokyo, ar fi fost posibil să fi vorbit acum despre o retragere definitivă de la echipa națională, însă dacă nu am reușit această calificare, îmi doresc o altfel de ieșire din scenă de la echipa națională și poate din handbal. Cristina Neagu 

MACEDONIA DE NORD – ROMÂNIA 20-35 (10-18) Arbitri: Tatjana Prastalo / Vesna Balvan (Bosnia și Herțegovina)

Macedonia: Micevska, Serafimova – Gjorgjijevska 6, Livrinikj 5, Ristovska 2, Stojkovska 2, Gichevska 2, Janeska 1, Jankulovska 1, Dabevska 1, Gakidova, Borizovska, Sedloska, Djatevska, Jovanovska. Antrenor: Sime Simovski.

România: Dumanska, Dedu, Hosu – Moisă 8, Bazaliu 4, Seraficeanu 4, Iuganu 4, Pintea 4, Dincă 3, Neagu 2, Laslo 2, Pristăvița 2, Ostase 1, Popa 1, Polocoșer, Subțirică-Iovănescu. Antrenor: Adrian Vasile.

Foto: Sorin Pană

2 comentarii la „România s-a calificat cu stil la mondiale / Ce a declarat Cristina Neagu la sosirea în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *