Mioveniul mai face o victimă în Liga Florilor

Nou-promovata Dacia Mioveni a furnizat surpriza în primul joc al etapei a 21-a a Ligii Florilor, învingând-o pe SCM Gloria Buzău la capătul unui joc în care a condus în cea mai mare parte a timpului. Chiar dacă nu a excelat pe faza ofensivă, echipa lui Gheorghe Covaciu a făcut-o la capitolul dăruire, a avut un portar în zi mare, Tamara Popovic, s-a apărat foarte bine și a revenit rapid atunci când adversara a trecut la conducere. Buzăul a jucat slab și a ratat ocazia de a-și consolida locul 4, în condițiile în care Măgura Cisnădie a pierdut joi în fața Zalăului.

Dacia Mioveni a început bine, așa cum o făcuse și joi, în partida cu SCM Râmnicu Vâlcea, și a condus cu 4-1 în minutul 10, după ce portărița Popovic apărase două aruncări de la 7 metri. Buzăul a revenit și a egalat la 6 după un contraatac fructificat de Simion în minutul 18, Gheorghe Covaciu a cerut time-out, însă buzoiencele s-au desprins la 10-8 în minutul 25. Finalul primei reprize a aparținut, însă, Daciei, care a intrat cu avantaj minim la pauză după un gol frumos înscris de Tanaskovic când mai erau 3 secunde.

Alina Iordache a apărat două aruncări de la 7 metri în primele 10 minute ale reprizei secunde, iar Buzăul a trecut la conducere în minutul 43, 15-14. Avea să fie ultima dată când echipa lui Ovidiu Mihăilă a condus, buzoiencele având o evoluție foarte slabă pe faza de atac, îndeosebi pe flancul drept. Dacia s-a desprins la 20-18 cu trei minute înainte de final, Cîrjan a făcut 21-18 în minutul 59, iar nou-promovata a obținut o victorie meritată și foarte prețioasă în lupta pentru evitarea retrogradării. Dacia Mioveni a acumulat 18 puncte, îndepărtându-se la 8 puncte de primul loc retrogradabil.

SCM GLORIA BUZĂU – DACIA MIOVENI 19-21 (10-11) Arbitri: Adrian Georgescu / Mihai Moldoveanu

Buzău: Iordache, Polocoșer – Petrovic 4, Subțirică-Iovănescu 3, Iuganu 3, Petruș 2, Simion 2, Janjusevic 2, Munteanu 1, Livrinikj 1, Stoleru 1, Rotaru, Ilie. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Mioveni: Popovic – Pîrvulescu 5, Toma 5, Tanaskovic 4, Cîrjan 3, Banciu 2, Boian 1, Andrei 1, Onicaș, Tomescu, Nițu. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *