Minaur Baia Mare a câștigat finala mică a Ligii Europene feminine, Nantes a cucerit trofeul

Handbalistele de la Minaur au mai îndulcit puțin amarul înfrângerii din semifinala de sâmbătă cu Nantes și au câștigat finala mică a primei ediții a Ligii Europene, al cărei turneu final se desfășoară la Baia Mare. Echipa pregătită de Costică Buceschi le-a învins cu 33-31 pe danezele de la Herning-Ikast, însă după ce echipa nordică a condus mai bine de 50 de minute. De altfel, Minaur a avut din nou o primă repriză foarte slabă în apărare, primind 19 goluri după care, la fel ca în jocul cu Nantes, a egalat la 27  în minutul 52 și toată lumea a avut un fior pe șira spinării. Din fericire, extrema stângă daneză Kristensen a ratat de 4 ori în ultimele 6 minute, iar echipa maramureșeană a putut încinge hora bucuriei la finalul jocului.

HERNING-IKAST HANDBOLD – MINAUR BAIA MARE 31-33 (19-16) Arbitri: Malgorzata Lidacka / Urszula Lesiak (Polonia)

Ikast: Ryde, Englert – Johansen 6, Bakkerud 5, Fauske 5, Brandt 4, Kristensen 4, Moller 3, Skogrand 1, Petersen 1, Sando 1, Hougaard 1, Johannsen, Simonsen, Romer, Scaglione. Antrenor: Kasper Christensen.

Minaur: Idehn 1 gol – Kovacevic 11, Tănasie 6, Cioca 4, Blohm 4, Popa 2, Araujo 2, Laslo 1, Fujita 1, Burlachenko 1, De Souza, Seraficeanu, Polocoșer, Borș, Tecar. Antrenor: Costică Buceschi.

UPDATE: Nantes Atlantique Handball este prima câștigătoare a Ligii Europene feminine. În finala disputată duminică seara, la Baia Mare, echipa franceză a învins clar formația maghiară Siofok KC, scor 36-31 (17-13).

Foto: Emilia Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *