România a rezistat doar o repriză în fața Ungariei la europenele feminine U-19

Echipa națională feminină de tineret a debutat cu o înfrângere la campionatul european U-19, care a început joi, în Slovenia, la Celje. România a avut în față campioana europeană a acestei generații, Ungaria, iar în prima repriză lucrurile n-au mers rău deloc pentru echipa pregătită de Horațiu Pașca. România a condus timp de 27 de minute chiar dacă atacul pozițional n-a mers foarte bine, am suferit mult la aruncările de ”afară”, iar extrema stângă n-a avut nicio acțiune de poartă. Ce a mers au fost acțiunile cu pivotul, până maghiarele au ”citit” acest lucru, dar și poarta, unde Raluca Rădoi a avut câteva intervenții foarte bune.

Din păcate, problemele ofensive ale echipei noastre s-au acutizat în cea de-a doua repriză, în timp ce maghiarele au greșit mai puțin, au mărit viteza și s-au desprins treptat, chiar dacă Horațiu Pașca a cerut două time-out-uri, în minutele 43 și 49. Procentajele ofensive ale României s-au prăbușit în mitanul secund, doar 42% la aruncări (3 aruncări de la 7 metri ratate) și 38% la atacuri, astfel că diferența finală de 8 goluri nu e o surpriză. Echipa noastră va trebui să-și îmbunătățească substanțial jocul ofensiv în partida de vineri (ora 20.00) cu Norvegia, decisivă pentru calificarea în primele 8. Update: în al doilea meci din grupă, Cehia a învins Norvegia cu 28-25.

UNGARIA – ROMÂNIA 27-19 (12-11) Arbitri: Aleksandar Jovic / Nedim Arnautovic (Bosnia-Herțegovina)

Ungaria: Bukovszky, Nemeth – Kajdon 7, Koronczai 4, Vamos 4, Farkas 3, Kukely 2, Farago 2, Ferenczy 2, Juhasz 1, Banhidi 1, Mlinko 1, Merai, Palffy, Besszer. Antrenor: Szilard Kiss.

România: Rădoi, Preda – Borș 5, Darie 3, Gogîrlă 3, Necula 2, Stoica 2, Ion 1, Lupei 1, Coman 1, Dumitrașcu 1, Neacșu, Țîrle, Ailincăi, Marin, Matea. Antrenori: Horațiu Pașca, Mihaela Evi, Mihaela Ciobanu.

Foto: Maja Kezic

 

Un comentariu la „România a rezistat doar o repriză în fața Ungariei la europenele feminine U-19

  • 09/07/2021 la 09:36
    Permalink

    O rusine!!! Nicio echipa romaneasca de handbal feminin nu trebuie sa aiba alt obiectiv decat locul 1 (UNU). Din nou educatia proasta transmisa de la nivel de junioare pana la nivelul Ligii Florilor se dovedeste a fi dezastruoasa. Pentru tara ta si viitorul tau in handbal de bati pana la ultimul strop de energie. Ce merita fetele astea acum? Cea mai mare pedeapsa posibila!!! Dati-le pe mana lui Tadici. Singurul care le poate trezi la realitatea dura a handbalului.
    PS- Rebeca iarasi mai necajit!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *