România s-a calificat în primele 8 la europenele feminine U-19

Naționala feminină de tineret a reușit duminică seara a doua victorie în grupa D a campionatului european care se desfășoară în Slovenia. Tinerele handbaliste pregătite de Horațiu Pașca s-au impus cu 27-25 în fața Cehiei și au încheiat grupa pe locul al doilea, după Ungaria. Cheia succesului a fost iarăși apărarea foarte bună, însă impresionante au fost din nou ambiția și determinarea fetelor noastre. România a încheiat prima repriză cu 4 goluri avans după ce a jucat 10 minute în inferioritate numerică, iar în mitanul secund s-a desprins și la 6 goluri. Chiar dacă româncele au gâfâit un pic pe final, Raluca Rădoi a închis poarta, Alicia Gogîrlă a marcat când se părea că nu avem soluții în atac și România a obținut o victorie absolut meritată.

Victoria cu Cehia asigură echipei noastre inclusiv calificarea la următoarele campionate mondiale, pe lângă accesul în grupa principală II. România intră în Main Round cu zero puncte și va juca marți cu Croația (ora 14) și miercuri cu Franța (ora 18).

ROMÂNIA – CEHIA 27-25 (14-10) Arbitri: Tomas Barysas / Povilas Petrusis (Lituania)

România: Rădoi, Preda – Gogîrlă 8, Borș 7, Lupei 5, Ion 3, Stoica 3, Ailincăi 1, Necula, Darie, Țîrle, Marin, Neacșu, Coman, Matea. Antrenori: Horațiu Pașca, Mihaela Evi, Mihaela Ciobanu.

Cehia: Mala 1 gol, Koudelkova – Cholevova 10, Konigova 3, Polakova 3, Holeckova 2, Vostarkova 2, Hejlova 2, Kuxova 1, Kubalkova 1, Machacova, Dankova, Fararova, Stipcakova, Smejova, Laskova. Antrenor: Dusan Poloz.

Foto: Maja Kezic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *