România a ratat calificarea în semifinalele europenelor feminine U-19

Naționala de tineret a României a pierdut miercuri cel de-al doilea joc din grupa principală II și a ratat calificarea în semifinalele europenelor care se desfășoară în Slovenia. Echipa noastră a făcut o primă repriză foarte bună împotriva Franței, încheind cu un avantaj de două goluri, 14-12, și a început foarte bine repriza secundă, când a condus cu 17-14 în minutul 34. Echipa franceză a revenit și a preluat conducerea cu 18-17 în minutul 37, handbalistele românce au ținut aproape până în minutul 55 (26-27) însă echipa din Hexagon a jucat mai bine faza ofensivă și s-a impus meritat. România n-a mai făcut jocul defensiv foarte bun din precedentele trei partide, cu precădere în repriza a doua, când jucătoarele noastre au fost depășite cu ușurință în relația 1 la 1. În atac, echipa română a fost dependentă de realizările stângacelor Alicia Gogîrlă și Oana Borș, ratând destule situații clare în cea de-a doua parte a jocului.

Handbalistele românce au pierdut în fața Franței luptându-se până la final și arătând același spirit combativ și aceeași determinare cu care a impresionat în jocurile precedente. Miercuri, Franța a fost echipa mai inspirată și a câștigat, însă nu s-a văzut o diferență de valoare semnificativă între cele două echipe. De vineri, România va juca pentru locurile 5-8, mai întâi cu locul 4 din grupa principală I.

ROMÂNIA – FRANȚA 27-31 (14-12) Arbitri: Tomas Barysas / Povilas Petrusis (Lituania)

România: Rădoi, Preda – Gogîrlă 13, Borș 6, Necula 3, Lupei 3, Stoica 1, Darie 1, Ion, Marin, Neacșu, Dumitrașcu, Țîrle, Ailincăi, Coman, Matea. Antrenori: Horațiu Pașca, Mihaela Evi, Mihaela Ciobanu.

Franța: Kabeya, Plante – Kanoute 7, Grandveau 6, Bouktit 6, Tshimanga 4, Delaye 4, Chambonnier 3, Mlamali 1, Cayez, Frachon, Kibuey, Modenel, Stemmer, Folituu, Fauvarque. Antrenor: Eric Baradat.

Foto: Maja Kezic

Un comentariu la „România a ratat calificarea în semifinalele europenelor feminine U-19

  • 14/07/2021 la 18:17
    Permalink

    Păcat, pentru că fetele meritau (și merită) mai mult. Au arătat un joc modern, plăcut, cu multe variațiuni tehnice, le prevăd multora loc în echipa mare foarte curând, cu medalii la gât!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *