Buzăul e prima finalistă a Cupei României feminine, ce au declarat antrenorii Roșca și Tadici

SCM Gloria Buzău a câștigat sâmbătă, la Brăila, prima semifinală a Cupei României, după ce a trecut de HC Zalău cu 28-25. Evident că echipa buzoiană era marea favorită a jocului, mai ales după ce a eliminat-o pe SCM Râmnicu Vâlcea, dar echipa care s-a aflat la timonă în majoritatea timpului a fost HC Zalău. Echipa lui Gheorghe Tadici, mereu tânără și luptătoare, a condus în cea mai mare parte a timpului, însă experiența superioară a adversarelor și-a spus cuvântul în ultima parte a jocului, iar Buzăul s-a impus în cele din urmă pe merit și va juca duminică finala.

”Îmi felicit jucătoarele pentru modul cum au luptat. Ne așteptam la un meci greu, așa a și fost, cu Zalăul la conducere, poate că noi am avut mai multe variante să schimbăm și am avut mai multă prospețime. În orice caz, de fiecare dată când joci cu Zalăul nu ai câștigat dinainte, chiar dacă au o echipă de copile, ele sunt ambițioase. Noi am vândut niște mingi, am tratat cu puțină superficialitate situațiile de aruncare, dar lucrurile s-au schimbat în repriza a doua. Ne bucurăm pentru acest moment, vom avea un început de campionat foarte greu, sperăm să continuăm seria jocurilor bune, să păstrăm ceea ce s-a făcut bine anul trecut cu domnul Mihăilă și să aducem bucurii suporterilor noștri.” Aurelian Roșca (antrenor SCM Gloria Buzău)

”Nu pot decât să-mi felicit fetele pentru atitudinea pe care au avut-o, pentru modul în care s-au străduit, s-au manifestat și și-au dorit. Mă gândeam că vor avea o cădere fizică în repriza a doua, fiindcă am călătorit toată noaptea și am mai stat până pe la prânz pentru cazare. Cred că suntem câștigători din punct de vedere al saltului valoric pe care l-am înregistrat la niște fete de 19-20 de ani. Sigur că am fost aproape, nu e lucru puțin să conduci mai bine de 50 de minute o echipă cu bugetul și salariile Buzăului. Una peste alta, eu sunt mulțumit, nu am să le reproșez jucătoarelor mele decât unele greșeli tehnice, nici nu știu dacă azi meritam să pierdem. Noi suntem o echipă tânără, încercăm să producem ceva pentru handbalul românesc. Nu suntem echipa care are o singură jucătoare româncă, și aceea consacrată, cu Cristina Neagu în teren, iar în rest să producem pentru alte reprezentative, să dăm continuitate altor echipe naționale. Nu suntem nici echipa care să ne batem joc de banii publici ai comunității și probabil că aici cineva trebuie să intervină, pentru că nu este deloc în regulă ca economia pe care o avem noi să dea cele mai mari salarii din toată Europa și toată lumea să încerce să facă un contract în România numai datorită sumelor de-a dreptul nesimțite pe care le oferă unii.” Gheorghe Tadici (antrenor HC Zalău)

HC ZALĂU – SCM GLORIA BUZĂU 25-28 (14-11) Arbitri: Robert Harabagiu / Marius Ghiorghișor

Zalău: Teodorescu, Kelemen, A. Popescu – Dindiligan 9, Toth 4, Bălăceanu 3, T. Popescu 3, Jlezi 3, Lazea 1, Vrabie 1, Mărginean 1, Berbece, Vartic, Mitrache, Lazic, Bujor. Antrenor: Gheorghe Tadici.

Buzău: Batinovic, Mîrcă-Olariu, Nenezic – Czeczi 9, A. Ilie 5, Zamfirescu 4, Vasileuskaya 4, Harabagiu 3, Petrovic 2, Savu 1, Rotaru, Moroianu, Subțirică-Iovănescu, Vălean, Petruș. Antrenor: Aurelian Roșca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *