Dinamo revine în Champions League cu un meci de gală / Xavier Pascual: Întâlnim una din favoritele competiției, vom da totul pe teren

Cea mai importantă competiție masculină la nivel de cluburi începe miercuri, cu partidele din grupa A. După ce anul trecut a fost nevoită să evolueze în Liga Europeană, transferurile spectaculoase din această vară au făcut ca, în ediția 2021/2022, campioana României să primească un wild-card și să ia loc la ”masa bogaților”. Dinamo va evolua în grupa B, alături de Paris Saint-Germain, Barcelona, FC Porto, Lomza Vive Kielce, SG Flensburg-Handewitt, Telekom Veszprem și HC Motor Zaporozhye. La casele de pariuri, Barcelona e principala favorită la câștigarea trofeului, cu o cotă de 1,80, urmată de Aalborg (6,00), Kiel (8,00) și PSG (9,00). Kielce e a șasea favorită (cotă 15.00), în timp ce Dinamo e a 11-a, cu o cotă de 251.00.

Prima partidă a ”câinilor” roșii va avea loc joi, 16 septembrie, de la ora 19.45, în sala ”Dinamo”, acolo unde elevii lui Xavier Pascual vor primi vizita câștigătoarei Champions League din 2016, campioana Poloniei, Lomza Vive Kielce. Echipa poloneză este o veritabilă multinațională, cu jucători din Polonia, Spania, Franța, Germania, Islanda, Belarus, Croația, Muntenegru și… Nigeria. Nu-i mai puțin adevărat că și Dinamo s-a întărit semnificativ în această vară, motiv pentru care procesul de omogenizare a echipei este în plină desfășurare.  Interesant este faptul că, din loturile celor două echipe, fac parte 7 foști câștigători ai Champions League, din care 5 sunt la Dinamo (Khalifa Ghedbane, Christian Dissinger, Alex Pascual, Cedric Sorhaindo și Mamdouh Shebib) și 2 la Kielce (Igor Karacic și Alex Dujshebaev). Nu în ultimul rând, va fi un duel între doi dintre cei mai valoroși antrenori ai lumii, Xavier Pascual și Talant Dujshebaev.

Ne pregătim intens pentru acest joc, încă nu m-am decis asupra echipei, probabil o voi face miercuri după antrenament sau chiar joi, în dimineața jocului. Va fi un meci foarte dificil pentru noi, fiindcă vom juca împotriva uneia dintre favoritele la câștigarea trofeului, nu doar în acest sezon, ci și în viitor. Kielce are un lot numeros, cu jucători valoroși și un antrenor foarte bun, așa că ei au capacitatea de a câștiga din nou Champions League. Noi avem încredere în munca pe care o depunem, însă adevărul e că, la acest moment, ei sunt mai buni decât noi, dar un joc e un joc și noi vom încerca să dăm tot ce avem mai bun pe teren. Xavier Pascual (antrenor Dinamo)

Partida Dinamo București – Lomza Vive Kielce va fi transmisă de Digisport 2, Looksport+ și Telekom Sport 3 și va fi arbitrată de danezii Mads Hansen și Jesper Madsen. Programul complet al primei etape a grupelor:

GRUPA A (miercuri, 15 septembrie)

ELVERUM HANDBALL – VARDAR SKOPJE (ora 19.45)

MONTPELLIER HB – PICK SZEGED (ora 19.45, Digisport 3, Looksport 3)

MESHKOV BREST – THW KIEL (ora 19.45, Telekom Sport 4, Looksport 2)

HC PPD ZAGREB – AALBORG (ora 21.45)

GRUPA B (joi, 16 septembrie)

DINAMO BUCUREȘTI – LOMZA VIVE KIELCE (ora 19.45, Digisport 2, Looksport+, Telekom Sport 3)

HC MOTOR ZAPOROZHYE – FC PORTO (ora 19.45)

VESZPREM – PSG (ora 19.45, Looksport, Telekom Sport 2)

FLENSBURG – BARCELONA (ora 21.45, Digisport 2, Looksport+, Telekom Sport 1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *