Noua ediție a Diviziei A masculine începe la Oradea

Ediția 2021/2022 începe miercuri, la Oradea, cu partida dintre gazdele de la CSM și CSU Politehnica Timișoara. Cel de-al doilea eșalon masculin cuprinde 4 serii de câte 8 echipe, numărul mai mare de participante datorându-se, în principal, obligativității echipelor din Liga Zimbrilor de a avea echipe secunde. Salutăm și apariția unor echipe noi sau revenirea altora în competiție: HC Pietricica (seria A), HC Drobeta, Unirea Sânnicolau Mare (seria C) și Sporting Ghimbav (seria D).

După disputarea partidelor tur-retur, primele două clasate cu drept de promovare din fiecare serie se califică în Play-Off Promovare, care va consta în disputarea unui mini-campionat, tur-retur, fiecare cu fiecare. Primele două clasate vor promova în Liga Zimbrilor, în timp ce echipele de pe locurile 3 și 4 vor disputa baraj pentru promovare cu echipele de pe locurile 11 și 12 din primul eșalon. Există, însă, niște discrepanțe mari în modul de alcătuire a seriilor, fiindcă seria B are doar două echipe cu drept de promovare, acestea fiind, practic, deja calificate în Play-Off promovare, în timp ce seria C, de exemplu, cuprinde șapte echipe cu drept de promovare !

Celelalte echipe cu drept de promovare, împreună cele fără drept de promovare, vor disputa faza a doua a campionatului, urmând a fi împărțite în 4 serii, sistemul de disputare fiind tur-retur. Iată programul complet al primei etape, care va fi actualizat pe măsura anunțării datelor și orelor de disputare a partidelor.

SERIA A

CSU GALAȚI – CSM II VASLUI

MAGNUM BOTOȘANI – POLITEHNICA IAȘI

HC PIETRICICA NEAMȚ – CSU II SUCEAVA

CSM II BACĂU – CSM II FOCȘANI (sâmbătă, ora 12)

SERIA B

CSM MEDGIDIA – HC II BUZĂU

DINAMO II BUCUREȘTI – CSU PITEȘTI

CSM II BUCUREȘTI – CSM II ALEXANDRIA

STEAUA II BUCUREȘTI – HC DOBROGEA SUD II CONSTANȚA

SERIA C

CSM ORADEA – CSU POLI TIMIȘOARA (miercuri, ora 16)

SCM POLI II TIMIȘOARA – CSM REȘIȚA (sâmbătă, ora 12.30)

CSU TÂRGU JIU – UNIVERSITATEA CRAIOVA

HC DROBETA – UNIREA SÂNNICOLAU MARE

SERIA D

CNE SIGHIȘOARA – POTAISSA II TURDA (vineri, ora 16)

CSM SIGHIȘOARA – CSM FĂGĂRAȘ (sâmbătă, ora 18)

CSM ODORHEIU SECUIESC – SPORTING GHIMBAV

MINAUR II BAIA MARE – UNIVERSITATEA II CLUJ-NAPOCA

Foto: Facebook CSM Reșița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *