Antrenorii români din DELO Champions League caută prima victorie

În acest weekend sunt programate partidele etapei a doua a grupelor Champions League feminine, iar cele trei echipe pregătite de antrenori români vor lupta pentru primele puncte în această ediție a competiției. Campioana României, CSM București, va primi vizita celor de la Rostov-Don, sâmbătă, de la ora 17, într-un duel al foștilor colegi de bancă tehnică Adrian Vasile și Per Johannson. Echipa bucureșteană n-a impresionat în acest debut de sezon, în timp ce rusoaicele vin după o înfrângere surprinzătoare în campionat, pe terenul echipei Lada Togliatti. În prima etapă din grupa A, CSM a pierdut la Esbjerg, în timp ce Rostov a câștigat acasă cu Brest.

Duminică, de la ora 15, la Moscova, are loc duelul tehnicienilor români din grupa B, Florentin Pera și Costică Buceschi, adică ȚSKA versus Kastamonu. Echipa rusă n-a jucat în prima etapă din cauza unor încurcături care nu i-au permis să facă deplasarea în Franța, în timp ce campioana Turciei a pierdut acasă cu danezele de la Odense.

”Abordăm meciul cu dorința de a face un joc cât mai exact pe ambele faze. Totodată, ne propunem să debutăm cu victorie în Liga Campionilor. Întâlnim o echipă care a realizat câteva transferuri importante, reușind să aducă cele mai experimentate jucătoare de la Buducnost, ceea ce arată faptul că își propun să obțină rezultate și pe plan internațional. În ceea ce ne privește, pot spune că venim după două victorii importante, în deplasare la Togliatti și pe teren propriu împotriva lui Kuban, victorii care ridică nivelul de joc al echipei și încrederea pentru acest meci. Noi avem ceva probleme – Dmitrieva nu va juca până în iarnă, Chigirinova este însărcinată, Illina este puțin probabil să poată evolua după accidentarea din meciul cu Kuban și avem doar doi portari în lot în acest start de sezon și vom putea alinia doar 15 jucătoare pe raportul de joc. În ciuda acestor greutăți, sunt convins că fetele vor evolua cu ambiție și vor suplini cu succes aceste absențe”, a declarat, pentru Handbal Mania, Florentin Pera, antrenorul echipei ȚSKA Moscova.

Iată și declarația lui Costică Buceschi:

Iată și programul complet al partidelor etapei a doua a grupelor:

GRUPA A

CSM BUCUREȘTI – ROSTOV-DON (sâmbătă, ora 17, Digisport 1, Looksport+, Telekom Sport 1)

FERENCVAROS – PODRAVKA VEGETA (sâmbătă, ora 17)

BREST BRETAGNE – TEAM ESBJERG (sâmbătă, ora 19)

BUDUCNOST – BORUSSIA DORTMUND (duminică, ora 17)

GRUPA B

ODENSE – METZ (sâmbătă, ora 17, Telekom Sport 4)

VIPERS – SAVEHOF (sâmbătă, ora 19)

KRIM LJUBLJANA – GYOR (sâmbătă, ora 19)

ȚSKA MOSCOVA – KASTAMONU (duminică, ora 15, Telekom Sport 4)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *