Victorie cu multe umbre împotriva Insulelor Feroe

Naționala feminină a debutat miercuri  în preliminariile europenelor de anul viitor cu o victorie previzibilă împotriva Insulelor Feroe, 26-19, la Mioveni. În fața unei echipe care-i pusese mari probleme acum doi ani tot în preliminariile europenelor, naționala noastră a avut dificultăți mai bine de trei sferturi din meci, asta și din cauza unor decizii neinspirate ale băncii tehnice.

România a început cu Dumanska în poartă, Rotaru la coordonare, Pintea pivot, Bazaliu și Ilie interi, Dincă și Borș extreme, iar lucrurile au mers ceas în debutul partidei. Echipa noastră avea 9-4 în minutul 11, iar banca tehnică a decis probabil că e prea simplu, așa că s-a apucat de făcut nu mai puțin de 5 schimbări !!!??? Asta, contrar regulii de aur conform căreia ”nu umbli la ceasul care merge”. Cumva previzibil, această decizie le-a băgat pe feroeze în joc, asta în condițiile în care nici portărițele noastre n-au performat, cu o singură intervenție în 30 de minute. Așa se face că România a intrat cu doar un gol avans la pauză, feroezele înregistrând un neverosimil parțial de 10-5 între minutele 12 și 30 !

Din fericire, apărarea mai atentă, dar și intervențiile Dacianei Hosu au făcut ca oaspetele să înscrie doar de cinci ori în repriza secundă, astfel că, deși n-a strălucit în ofensivă, cu excepția Crinei Pintea, România a obținut o victorie fără emoții. Duminică seara, însă, în Austria, echipa noastră va avea în față un adversar de un alt calibru, astfel că multe din greșelile făcute cu Feroe vor trebui eliminate. Probabil vor fi și schimbări în lot, fiindcă prestația unor jucătoare a lăsat mult de dorit.

ROMÂNIA – INSULELE FEROE 26-19 (15-14) Arbitri: Dragana Jakovljevic / Danijela Sando (Serbia)

România: Dumanska, Hosu – Pintea 9, Bazaliu 6, Rotaru 3, Seraficeanu 3, A. Ilie 2, Dincă 1, Subțirică-Iovănescu 1, Harabagiu 1, Borș, Zamfirescu, Savu, Tănasie, Polocoșer, Tîrcă. Antrenori: Adrian Vasile, Bent Dahl.

Feroe: Petersen, Wardum – Samuelsen 4, Weyhe 4, Mittun 4, Brandenborg 3, Johansen 2, Geirsdottir 1, Hansen 1, Osberg, Henneberg, Christophersen, Poulsen, Ellingsgaard, Zachariasen. Antrenor: Dragan Brljevic.

Foto: Sorin Pană (Facebook Sportul Ilustrat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *