CSM București a pierdut la ultima fază pe teren propriu în Champions League

Campioana României și-a întrerupt seria de victorii din grupa A a Ligii Campioanelor obținute, ce-i drept, în fața unor adversare mai slab cotate, pierzând pe teren propriu cu gruparea franceză Brest Bretagne, scor 29-30. Frustrant pentru echipa bucureșteană este că înfrângerea s-a produs la ultima fază a partidei, după ce CSM-ul irosise ultimul său atac.

Echipa bucureșteană a început foarte bine și părea că are meciul sub control, conducând cu 8-4 în minutul 12, dar a fost doar o iluzie, spulberată de 4 goluri consecutive ale oaspetelor. CSM-ul a intrat cu două goluri avans la pauză, însă Brest a egalat în debutul reprizei secunde și s-a desprins la 24-22 în minutul 45. A fost rândul campioanei noastre să revină și, cu 4 minute și jumătate înainte de final, Neagu & compania aveau două goluri avans, 29-27. Kobylinska a redus diferența în minutul 58, apoi Adrian Vasile a cerut un time-out cu 62 de secunde înainte de ultimul fluier.

Printre altele, antrenorul bucureștean a invocat un eventual atac în 7 contra 6, dar a rămas doar invocația, fiindcă gazdele au atacat în 6, iar timp de 30 de secunde nu au amenințat poarta adversă, până când mingea a ajuns în extremă, la Dindiligan, care a aruncat în bară, dar oricum fusese sancționată cu semicerc. A fost rândul echipei franceze să ia time-out, când mai erau 14 secunde, după care handbalistele oaspete au avut nevoie de 11 secunde pentru a ajunge în situație de finalizare, iar campioana olimpică Niakate a marcat golul victoriei. O înfrângere care diminuează șansele campioanei României de a termina grupa pe unul din primele două locuri. În runda următoare, CSM București va juca pe 13 noiembrie, în deplasare, la Ferencvaros.

CSM BUCUREȘTI – BREST BRETAGNE HANDBALL 29-30 (16-14) Arbitri: Karina Christiansen / Line Hesseldal Hansen (Danemarca)

CSM: Wester, Grubisic – Neagu 10, Lazovic 5, Aune 4, Arntzen 3, Omoregie 2, Dindiligan 2, Broch 2, Martin 1, Klikovac, Ramusovic. Antrenor: Adrian Vasile.

Brest: Darleux, Toft – Niakate 10, Kobylinska 5, Lassource 4, Fauske 3, Toublanc 2, Foppa 2, Jarrige 2, Mauny 1, Pop-Lazic 1, Kromoska, Mey, Gavric. Antrenor: Pablo Morel.

Foto: Emilia Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *