Liga Europeană / Măgura Cisnădie a remizat la Debrecen

Rezultat foarte bun obținut de Măgura Cisnădie sâmbătă seara în Ungaria, la Debrecen, în prima manșă a turului 3 preliminar al Ligii Europene feminine. Într-o atmosferă incendiară și ostilă, echipa ardeleană a încheiat la egalitate, 22-22, cu DVSC Schaeffler, iar soarta calificării se va juca în România. MVP-ul partidei a fost portărița Măgurii, rusoaica Kira Trusova, care a închis efectiv poarta echipei sale în multe momente, turnând plumb în mâinile adversarelor. De asemenea, foarte bună evoluția tandemului Blazevic – Bardac la linia de 9 metri, cele două destabilizând în multe momente apărarea adversă cu acțiunile lor personale. Măgura rămâne cu regretul de a fi trecut de puțin pe lângă victorie, în condițiile în care avea 3 goluri avans în minutul 54, 21-18, dar n-a mai înscris decât o dată în ultimele 6 minute. Drept e și că, la ultimul atac al meciului, Trusova a apărat aruncarea Szimonettei Planeta, ce ar fi putut aduce victoria gazdelor.

Pentru a înțelege valoarea rezultatului obținut de echipa ardeleană, trebuie menționat că formația maghiară are în componență 6 jucătoare care fac parte din lotul lărgit al Ungariei pentru mondiale. Pe de altă parte, calificarea e departe de a fi jucată, meciul de la Cisnădie anunțându-se pe viață și pe moarte și aici reiterăm speranța că decidenții de la București vor lăsa publicul să revină pe arenele sportive. Manșa retur se va disputa duminică, 21 noiembrie, de la ora 18.

”A fost un meci greu pentru ambele echipe, ambele își doresc calificarea în grupe însă, din păcate, doar una va merge acolo. Puteam câștiga meciul, dar și rezultatul de egalitate e bun pentru noi. Vom încerca să jucăm mai bine acasă, Debrecen e o echipă specială, știu că ne va fi foarte greu, dar sperăm să ne calificăm”. Alexandru Weber – antrenor Măgura Cisnădie

DEBRECEN VSC SCHAEFFLER – MĂGURA CISNĂDIE 22-22 (11-12) Arbitri: Valery Butskevich / Yury Butskevich (Belarus)

Debrecen: Csapo, Giegerich – Planeta 6, Korsos 3, Kovacs 2, P. Vamos 2, Yezhykava 2, Costa 2, Szabo 2, Bordas 1, M. Vamos 1, Arany 1, Tovizi, Hornyak, Csernyanszki, Petrus. Antrenor: Zoltan Szilagyi.

Măgura: Trusova, De Arruda – Bardac 6, Blazevic 6, Ianăși 3, Băcăoanu 2, Neagu 2, Gariaeva 2, Abed Kader 1, Tamas, Dmitrovic, Radojevic. Antrenor: Alexandru Weber.

Foto: Facebook DVSC Kezilabda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *