Liga Florilor/ Paula Teodorescu aduce victoria Zalăului cu SCM Râmnicu Vâlcea

Surpriză în cel de-al patrulea meci al etapei a noua a Ligii Florilor, ultima din acest an. HC Zalău a învins-o pe SCM Râmnicu Vâlcea, scor 21-20, după un final pe muchie de cuțit, în care Paula Teodorescu a apărat o aruncare de la 7 metri în ultima secundă. De altfel, portărița Zalăului a avut o evoluție excelentă pe toată durata partidei, având numeroase parade în situații de 1 la 1 cu adversarele.

Echipa lui Gheorghe Tadici a condus în majoritatea timpului în fața unei echipe care a avut o evoluție modestă pe faza ofensivă. Cu 10 minute înainte de final, Vâlcea conducea cu 18-17, dar Zalăul a întors și avea 21-19 în minutul 57. Glibko a redus diferența la 1 gol, gazdele au avut atacul în ultimul minut dar n-au reușit să concretizeze. Ultimul atac a aparținut echipei oltene, care a obținut un 7 metri cu o secundă înainte de final datorită regulii ultimelor 30 de secunde, după o intervenție a Sabrinei Lazea la Liscevic. Irina Glibko a aruncat în dreapta Paulei Teodorescu, care a apărat și a adus a cincea victorie a Zalăului. SCM Râmnicu Vâlcea a ratat ocazia de a trece în fruntea clasamentului  iar sâmbătă va juca în Spania, în Liga Europeană.

HC ZALĂU – SCM RÂMNICU VÂLCEA 21-20 (11-11) Arbitri: Radu Iliescu / Doru Manea

Zalău: Teodorescu – Bujor 8, Vartic 3, Jlezi 3, Popescu 2, Mitrache 2, Lazic 1, Mărginean 1, Mihart 1, Lazea, Toth, Bălăceanu. Antrenor: Gheorghe Tadici.

Vâlcea: Hosu, Roch, Rus – Glibko 7, Liscevic 5, Elghaoui 3, Gorshenina 2, Florica 1, Levchenko 1, Klikovac 1, Nikolic, Bucur, Dache, Dăscălete, Gonzalez. Antrenor: Bent Dahl.

Foto: Emilia Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *