Debut victorios pentru Focșani în turul 3 al Cupei EHF

Atmosferă de mare sărbătoare sâmbătă seara la Focșani, mai ales că publicul a avut acces la al treilea joc în sezonul de debut al echipei favorite în cupele europene, bucurându-se de succesul cu 28-26 al formației pregătite de Dalibor Cutura. CSM Focșani n-a avut parte de un adversar tocmai comod în turul 3 al Cupei EHF (fosta Challenge), gruparea islandeză Haukar. De altfel, oaspeții au confirmat tot ce se știa despre handbalul nordic, unul curat, plăcut ochiului, jucat în viteză, cu jucători având un bagaj tehnic remarcabil, inclusiv în regim de viteză. Fără vedete în lot, islandezii au avut un star pe banca tehnică, e vorba de antrenorul Aron Kristjansson, fost internațional și selceționer al naționalei Islandei.

Oaspeții au început mai bine, profitând de tracul debutului adversarilor, mai ales la nivelul porții, acolo unde primele 30 de minute n-au fost deloc în regulă. Așa se face că islandezii s-au desprins la 3 goluri – 8-5 (min. 11), 10-7 (min. 13), 13-10 (min. 20). Spre finalul primei reprize, nordicii și-au mai pierdut din precizie, iar vrâncenii au profitat și au lovit inclusiv pe contraatac, acolo unde Miroiu a impresionat prin viteză și precizie, iar Focșaniul a intrat la pauză cu două goluri, avans, 16-14.

Înainte de începerea reprizei secunde, am asistat la o decizie mai rar întâlnită, mai ales în cupele europene: arbitrii bosniaci i-au arătat cartonașul roșu portarului Aron Edvardsson, pentru că ar fi lovit cu pumnul în ușa care ducea de la teren la vestiare, la ieșirea de pe teren după prima repriză. ”Nu înțeleg, ușa s-a închis în fața mea, iar eu am împins-o pentru a o deschide, nu am lovit-o cu pumnul”, mi-a spus după joc portarul lui Haukar. Cert e că islandezii au rămas într-un singur portar, care a început repriza secundă cu două intervenții în situație de 1 la 1 cu adversarii.

Echipa vrânceană n-a mai avut atacul pozițional inspirat din prima repriză, islandezii s-au apărat mult mai atent și astfel s-a ajuns ca în minutul 50 scorul să fie egal, 23-23. S-a mers cap la cap până în ultimul minut, când Thorgeirsson a ratat ocazia egalării, iar la ultimul atac al partidei Miroiu a înscris și a stabilit scorul final cu 3 secunde înainte de final, după ce a recuperat o minge respinsă de portarul Stefansson. CSM Focșani a obținut o victorie muncită și meritată, dar calificarea se va juca sâmbăta viitoare, la Hafnarfjordur, în Islanda.

Audio Dalibor Cutura

CSM FOCȘANI – HAUKAR 28-26 (16-14) Arbitri: Edin Kulovic / Vedad Skaljic (Bosnia-Herțegovina)

Focșani: Cloșcă, Marocico – Miroiu 7, Mănescu 5, Marjanovic 5, Drăgan 4, Marijanac 3, Krstevski 2, Rață 1, Hrimiuc 1, Popovici, Pătru, Țuțu, Eros. Antrenor: Dalibor Cutura.

Haukar: Edvardsson, Stefansson – Aronsson 7, Brynjolfsson 6, Olafsson 4, Einarsson 4, Thorgeirsson 2, Baumruk 1, Heimisson 1, Jonsson 1, Gudmundsson, Bjornsson, Baruson, Jonasson. Antrenor: Aron Kristjansson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *