Miercuri încep mondialele feminine – cu cine merge România în Spania și cu ce șanse e cotată la câștigarea titlului

Cea de-a 25-a ediție a campionatelor mondiale de handbal feminin va începe miercuri, de Ziua Națională a României, în Spania, cu un meci între țara-gazdă și Argentina, de la ora 21.30, în direct pe Digi Sport 4. Naționala țării noastre nu a lipsit la nicio ediție a mondialelor, iar în acest an este cotată de casele de pariuri cu șansa a șaisprezecea la câștigarea titlului, având o cotă de 110/1. Favorita nr. 1 este Norvegia, urmată de Franța și Rusia.

La competiție vor participa 32 de echipe împărțite în 8 grupe, România urmând să evolueze în grupa C, alături de Norvegia, Kazahstan și Iran. Selecționata noastră nu a disputat niciun joc de verificare în preajma turneului final, spre deosebire de Norvegia, care a jucat cu Olanda (36-21), Coreea de Sud (35-23) și Rusia (28-29). Programul echipei României în grupă: România – Iran (3 decembrie, ora 19.00), România – Kazahstan (5 decembrie, ora 19.00) și România – Norvegia (7 decembrie, ora 21.30). Partidele grupei C vor avea loc în localitatea Castelló de la Plana.

Primele 3 clasate din cele 8 grupe se vor califica în Main Round – Grupele Principale, grupa României urmând să se ”împerecheze” cu grupa D, din care fac parte Olanda, Suedia, Porto Rico și Uzbekistan. Partidele din Main Round se vor juca în perioada 8-13 decembrie. Primele două clasate din cele 4 grupe din Main Round vor obține calificarea în sferturile de finală.

Conform site-ului IHF, televiziunile care au drepturi de difuzare a competiției în țara noastră sunt Digi Sport și Telekom Sport.

Lotul de 18 pe care România îl va deplasa miercuri la prânz în Spania include, printre altele, 3 extreme stânga și un singur inter dreapta. La conferința de presă dedicată mondialelor, președintele FRH a anunțat ca obiectiv o clasare în primele 10. Lotul României:

Portari: Yuliya Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă.

Linia de 9 metri: Bianca Bazaliu, Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Cristina Laslo, Andreea Rotaru, Anca Polocoșer, Mădălina Zamfirescu.

Extreme: Nicoleta Dincă, Ana Maria Tănasie, Alexandra Dindiligan, Laura Moisă, Oana Borș.

Pivoți: Crina Pintea, Lorena Ostase, Alexandra Subțirică-Iovănescu.

Descarcă aici programul mondialelor –  XXV-IHF-Womens-World-Championship-2021-Schedule.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *