Liga Zimbrilor / Potaissa Turda a câștigat restanța de la Bacău – imagini și declarații

Ultimul joc din ultima rundă a turului Ligii Zimbrilor s-a desfășurat joi seara la Bacău, acolo unde vicecampioana Potaissa Turda a obținut a noua victorie în campionat, 32-30 împotriva gazdelor de la CSM. Cu un efectiv și-așa redus, echipa băcăuană a fost privată la acest joc și de aportul experimentatului Florin Dospinescu, accidentat. Senzația a fost, însă, că echipa gazdă n-ar fi avut șanse în fața ardelenilor nici dacă erau în efectiv complet, cu tot cu cei plecați în această toamnă.

După un început echilibrat, oaspeții s-au desprins în ultimele 10 minute ale primei reprize și au intrat la pauză cu cu 6 goluri avans. Pe fondul numeroaselor greșeli ofensive ale gazdelor, dar și a unei evoluții foarte bune a portarului Freiwald, la care Bacăul a renunțat cu mare ușurință, Potaissa s-a desprins la 10 goluri în primele 10 minute ale reprizei secunde. Antrenorul Horațiu Gal a avut astfel posibilitatea să ruleze tot lotul, dar băcăuanii au revenit amenințător după câteva intervenții ale portarului Răducu Tamaș, 26-31 în minutul 55. La acest scor, pivotul băcăuan Coric a scăpat singur pe semicerc, dar a fost oprit de ”balerinii” Belean și Hendrea, care n-au arătat ce au sancționat, probabil că așa li s-a arătat la horoscopul lu’ Nety Sandu.

Dincolo de aceste aspecte, devenite normale în handbalul nostru, victoria oaspeților a fost meritată și este de remarcat evoluția bună a coordonatorului Marius Szoke, jucător convocat la naționala care va disputa luna viitoare prima fază a preliminariilor mondialelor din 2023. Până atunci, însă, Turda are de luat o revanșă în fața kosovarilor de la Besa Famgas, duminică, în Cupa EHF.

CSM BACĂU – POTAISSA TURDA 30-32 (11-17) Arbitri: Claudiu Belean / Ștefan Hendrea

Bacău: Rusu, Cozma, Tamaș – Rotaru 8, G. Bujor 4, Coric 4, Iordachi 3, Serhel 3, Brăescu 3, Costea 2, M. Bujor 1, Stănică 1, Murariu 1, Bălăceanu. Antrenor: Sandu Iacob.

Turda: Șelaru, Freiwald – Szoke 11, Ghiță 4, T. Pințoiu 4, Dumitriu 3, Cîntec 3, Dragas 3, Ghivil 2, Lazăr 1, Pop 1, Thalmaier, Talas, Ciortea, Totoi, G. Pințoiu. Antrenor: Horațiu Gal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *