INTERVIU / Bogdan Rață (CSM Focșani): Am muncit permanent pentru a ne depăși condiția, fiindcă s-a crezut în noi și nu ne oprim aici

Aflată la sezonul de debut în cupele europene, CSM Focșani a izbutit să ajungă în faza optimilor de finală, după ce a eliminat lidera campionatului islandez, Haukar. E o performanță notabilă pentru echipa vrânceană și ai săi pătimași suporteri. Vă oferim un interviu cu golgheterul echipei moldovene în returul din Islanda, pivotul Bogdan Rață.

Rep.: Felicitări, Bogdane, pentru calificare ! Cum a fost returul cu Haukar ?

Bogdan Rață: În primul rând, vreau să spun că sunt foarte fericit pentru această calificare și sunt foarte mândru de echipa mea, cu care am venit în Islanda doar cu gândul la victorie. Nu ne-am gândit nicio secundă la avantajul de 2 goluri din tur, fiindcă în handbal 2 goluri nu înseamnă absolut nimic. Am trecut de o echipă puternică și nu o spun eu, ci o spune clasamentul campionatului islandez, unde sunt pe primul loc, vorbim de o țară cu un handbal foarte dezvoltat. Au reușit să ne bată într-o singură repriză din patru, i-am dominat în ambele meciuri și cred că am arătat mai multă maturitate.

Rep.: Cum ai trăit finalul din Islanda, după ce ați fost egalați ?

B.R.: Am trăit periculos finalul de joc, am avut mari emoții când am fost egalați și cred că nu ar fi trebuit să ajungem acolo, însă am reușit să marcăm și să mergem la +1 în ultimul minut, iar de acolo nu am mai gândit clar ultimele secunde, știind că avem calificarea în mână.

Rep.: Ce înseamnă pentru tine această calificare ?

B.R.: Faptul că am ajuns în optimile cupei EHF la debutul CSM Focșani în cupele europene îmi dă o mare satisfacție, mă gândesc la toată evoluția echipei din ultimii ani, am plecat din subsolul clasamentului și am muncit permanent pentru a ne depăși condiția, fiindcă s-a crezut în noi și nu ne oprim aici. Mulțumim comunității din Focșani, ei ne dau aripi când jucăm acasă, dar le-am simțit energia și la 5000 de kilometri depărtare.

Rep.: Ce fel de adversar preferi pentru turul următor ?

B.R.: În primul rând, mi-aș dori să evităm echipele românești, iar dacă ar fi să aleg, chiar dacă știu că ar fi o luptă dificilă, cred că aș alege tot o echipă nordică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *