România și-a încheiat parcursul la mondiale cu o înfrângere și a ratat obiectivul stabilit de federație

Naționala feminină a încheiat campionatul mondial din Spania cu o înfrângere și a ratat obiectivul  anunțat de Alexandru Dedu, de a termina pe unul din  primele 10 locuri. Dincolo de declarațiile sforăitoare și de optimismul deșănțat al unora, înfrângerea cu Suedia era previzibilă, astfel că naționala noastră a terminat mondialul în genunchi, chiar dacă sună urât. Dar dacă ne uităm la rezultate, la faptul că am învins doar echipe din lumea a patra a handbalului, adică Iran, Kazahstan și Porto Rico, atunci trebuie să acceptăm că am ajuns foarte jos. Foarte important e să conștientizăm acest lucru, însă e puțin probabil dacă ne uităm la declarațiile venite din Spania, care vorbesc pompos de atmosfera bună, de progresele echipei României și de orice altceva în afară de ceea ce contează – un rezultat meritoriu al naționalei unei țări care plătește salarii regești în Liga Florilor. Am obținut ZERO puncte în fața echipelor care contează, asta rămâne.

Cert este că am ajuns să ne bucurăm când facem față câteva minute unor naționale pe care altădată le spulberam și trist este că unele dintre jucătoarele noastre nu par să aibă o problemă cu asta. Întrebarea e unde am fi fost, de exemplu, într-o grupă în care, în loc de Iran și Kazahstan, am fi avut Cehia și Slovacia. Am fi ajuns în Main Round ? Greu de spus, dacă ne amintim de meciurile din preliminariile europenelor cu Feroe și Austria. Cert este că obiectivul anunțat  de Alexandru Dedu, locul 10,  a fost ratat. Își va asuma cineva responsabilitatea ? Probabil că nu, fiindcă, nu-i așa?, suntem pe un drum bun, după cum am tot auzit. Și de aia vom ajunge la feminin să ne bată Kosovo și nimeni să nu-și asume răspunderea. Fiindcă așa suntem noi, întotdeauna altcineva este de vină, iar la gargară suntem campioni mondiali absoluți. De ce n-am avut niciun joc de verificare înainte de mondiale, așa cum au avut toate echipele serioase ? Cu siguranță nu pentru că așa și-a dorit staff-ul tehnic, ci pentru că sunt oameni în federație care punctează doar la capitolul foto, care-și iau banii numai pentru că au jucat handbal la un anumit nivel la un moment dat și atât. Și ce dacă ?

La un singur capitol naționala noastră a fost la înălțime, cel al comunicării. Oamenii deplasați de federație în Spania au oferit informații în mod constant și la un nivel calitativ excelent și pentru asta merită toate aprecierile, pentru că astfel am putut să vă ținem la curent.

SUEDIA – ROMÂNIA 34-30 (19-14) Arbitri: Arbitri: Novica Mitrovic / Miljan Vesovic (Muntenegru)

Suedia: Ryde, Bundsen – Blohm 7, Hagman 5, Roberts 5, Carlson 4, Lindqvist 4, Stromberg 3, Mellegard 2, Hansson 2, Dano 2, Lagerquist, Kallhage. Antrenor: Tomas Axner.

România: Dumanska (11/44), Ciucă (0/1)- Laslo 7/12, Pintea 6/7, Rotaru 4/6, Bazaliu 4/8, Harabagiu 3/5, Moisă 2/3, Zamfirescu 1/2, Ostase 1/2, Badea 1/3, Dindiligan 1/1, Dincă 0/2, Polocoșer, Ilie. Antrenor: Adrian Vasile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *