Dublă victorie cu Turcia pentru naționala masculină

Ediția 2021 a Trofeului ”Carpați” a fost ”deteriorată” serios de Covid-19, astfel că turneul a constat în două partide dintre România și Turcia. Primul joc s-a disputat luni și ne-a arătat de ce am ajuns să jucăm atâtea tururi preliminare pentru a ne califica la un turneu final. Multe greșeli, 4 aruncări de la 7 metri ratate și o victorie la doar două goluri, 26-24. De remarcat, totuși, evoluțiile debutanților Alexandru Ghivil și Tudor Buguleț, golgheterii selecționatei noastre în primul joc, precum și cea a portarului Dan Vasile.

Cu mai multe modificări în lot, pentru a-i folosi pe toți cei convocați, România a avut o evoluție superioară în cel de-al doilea joc, obținând o victorie categorică, 35-25. Ionuț Iancu a arătat de ce a fost votat de antrenori cel mai bun handbalist român în acest an, în timp ce Călin Dedu primit multe minute și a profitat din plin, demonstrând o creștere consistentă în evoluții. Succesul de miercuri a fost garnisit și cu câteva faze spectaculoase ale tricolorilor, care au încheiat anul cu o victorie reconfortantă obținută, e drept, în fața unui adversar modest. Nu trebuie, însă, să uităm că, la acest moment, aici ne aflăm, aspect asupra căruia selecționerul atrăgea atenția în septembrie.

Pentru selecționata pregătită de Xavier Pascual urmează turneul preliminar pentru calificarea la mondialele din 2023, în care România va juca la Cluj cu Israel, Cipru și Moldova. Evident că echipa noastră este favorită la câștigarea grupei și la calificarea în faza următoare a preliminariilor, însă turneul va constitui un prilej bun pentru ca selecționata română să se apropie de cerințele lui ”Pasqui”.

27 decembrie – ROMÂNIA – TURCIA 26-24 (12-10)

România: Vasile, Pal – Buguleț 4, Ghivil 4, Ghiță 3, Cumpănici 3, Thalmaier 3, Dedu 3, Grigoraș 2, Buzle 2, Dumitriu 2, Botea, Militaru, Racoțea, Szasz, Szoke, Căbuț. Antrenor: Xavier Pascual.

Turcia: Goktepe, Gunay, Ozmusul – Simsar 7, Ozturk 5, Kanberoglu 4, Sarak 3, Eroz 2, Pektaș 1, Boyar 1, Arabaci 1, Ilanc, Erceylan, Gumușok, Encin, Erdogan. Antrenor: Okan Halay.

29 decembrie – ROMÂNIA – TURCIA 35-25 (18-15)

România: Vasile 1 gol, Iancu – Nistor 5, Dedu 5, Grigoraș 4, Cumpănici 4, Constantina 4, Roșu 3, Rotaru 3, Ghiță 2, Botea 2, Militaru 1, Șimicu 1, Thalmaier, Szasz, Buzle, Căbuț, Szoke. Antrenor: Xavier Pascual.

Turcia: Goktepe, Gunay, Ozmusul – Sarak 5, Kanberoglu 4, Pektaș 3, Engin 3, Eroz 3, Ozturk 2, Erdogan 2, Ilanc 1, Simsar 1, Arabaci 1, Erceylan, Gumușok, Boyar. Antrenor: Okan Halay.

Foto: Facebook FRH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *