Victorie fără glorie în fața ”fraților” vorbitori de rusă

Naționala masculină a câștigat și cel de-al doilea joc din prima fază a preliminariilor mondialelor din 2023, 33-23 cu Moldova, o selecționată care n-a fost altceva decât o adunătură de jucători care au vrut să se prezinte la lot, țara vecină neavând campionat intern de 2 ani. Asta ca să înțelegem cu cine am ajuns să disputăm meciuri de calificare. Cât despre postările agresive ale FRH referitoare la meciul între frați, îmi fac datoria să vă comunic că la naționala ”fraților” se vorbește doar limba rusă.

Dacă Israelul s-a distrat efectiv sâmbătă cu moldovenii, ai noștri ca brazii erau la egalitate cu ”frații” lor în minutul 22, 12-12, ceea ce spune multe despre mentalitate, atitudine și șansele de a vedea luminița de la capătul tunelului. România a câștigat la 10 goluri, dar tot portarul Iancu a fost omul cel mai bun al echipei noastre, care a lăsat mult de dorit la capitolul atitudine și dorință. Așteptăm cu inima strânsă următoarea adversară dar, din ce s-a văzut la Cluj-Napoca, băieții noștri nu prea pricep ce le cere ”Pasqui”. Ori poate a fost protestul lor față de faptul că federația n-a fost în stare să antameze BT Arena pentru jocurile echipei naționale, ceea ce este jenant, dar cui să-i explici asta ? Un lucru e cert: deocamdată n-am văzut nimic care să ne dea speranțe pentru o calificare la mondiale.

MOLDOVA – ROMÂNIA 23-33 (15-18) Arbitri: Anatoli Novikov / Valeri Rozhkov (Ucraina)

Moldova: Mitrofan 1 gol, Saharnean, Potavchin – Dodică 8, Untu 4, Ivancenco 3, Chiseliov 2, Pervanciuc 2, Ledeniov 2, Savcenco 1, Pleșca, Caraman, Durlestean, Morari. Antrenor: Nicolai Gomeniuc.

România: Vasile, Iancu – Cumpănici 5, Nistor 4, Șimicu 4, Thalmaier 4, Ghiță 3, Ghivil 3, Dedu 3, Grigoraș 2, Dumitriu 2, Roșu 1, Rotaru 1, Buzle 1, Militaru, Szoke. Antrenor: Xavier Pascual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *