Naționala de juniori a terminat pe locul 5 la Jocurile Mediteraneene

Naționala de juniori a României a participat, în această săptămână, la Jocurile Mediteraneene, competiție ce a avut loc în Turcia, la Ankara. Au fost 10 partide disputate în 6 zile, cele 9 echipe participante jucând fiecare cu fiecare de luni până joi, după care vineri și sâmbătă au avut loc partidele pentru stabilirea clasamentului final.

În prima fază a competiției, România a obținut trei victorii (26-24 cu Italia, 31-17 cu Turcia și 26-15 cu Kuweit) și a suferit cinci înfrângeri (25-27 cu Grecia, 13-23 cu Muntenegru, 21-30 cu Croația, 18-25 cu Spania și 11-25 cu Egipt), evoluând apoi în partidele pentru locurile 5-8. În cele din urmă, tinerii noștri handbaliști au încheiat competiția pe locul 5, obținând două victorii în ultimele partide: 26-25 cu Italia și 28-26 cu Grecia. Partidele s-au disputat pe durata a trei reprize de câte 15 minute. De asemenea, trebuie amintit că din selecționata noastră au lipsit mai mulți jucători de bază, rămași acasă la solicitarea cluburilor de proveniență (!!!???) ori din motive medicale.

Ne-am fi dorit să vă oferim și o opinie a antrenorului Lorant Sipos, dar acesta s-a supărat foarte tare fiindcă l-am rugat, printre altele, să explice cauzele înfrângerilor severe cu Egipt, Muntenegru și Croația. Selecționerul a catalogat această solicitare drept ”prostească” și ”un atac asupra activității lui și a colegilor”. La asemenea năzdrăvănii emanate de antrenorul din Odorhei nu poți decât să-ți amintești de vorba strămoșească ”dă-i omului o funcție să vezi cine e cu adevărat”.

Lotul cu care România a participat la Jocurile Mediteraneene: Dragoș Podovei, Cătălin Zarițchi, Ștefan Armanu, Sorin Grigore, Alexandru Focșăneanu (CSU Suceava), Alin Cozmaciuc (SCM Poli Timișoara), Andrei Paraschiv (HC Dobrogea Sud Constanța), Lucas Sabou (Minaur Baia Mare), Filip Murariu, Dragoș Iosif, Bogdan Oancea (CSM București), George Pințoiu, Darius Rusu (Potaissa Turda), Alex Horneț (CSS Medgidia), Alexandru Golea (CSM Focșani), David Noțigan (CSS 2 Baia Mare), Mihai Turcu (LPS Vaslui), Eduard Gheorghe (Steaua București).

Colectivul tehnic al echipei: Lorant Sipos (antrenor principal), Claudiu Clonovszki (antrenor secund), Claudiu Cociș (analist video), Mihai Vornicu (kinetoterapeut), Gabriel Florea (antrenor federal).

Foto: mhconf.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *