Se cunosc echipele care au obținut promovarea în Liga Zimbrilor. Se vor înscrie ele în viitoarea ediție a primului eșalon ?

Etapa a XII-a din Play-Off-ul Promovare al Diviziei A masculine s-a încheiat marți seara la Odorhei, cu victoria CSM-ului local în fața celor de la CSM Medgidia, scor 28-21. Cu două etape înainte de final, CSM Reșița și CSM Odorhei nu mai pot pierde primele două locuri, obținând promovarea în Liga Zimbrilor. Experiența ultimilor ani ne arată, însă, că nu toate echipele care au obținut dreptul de evolua în primul eșalon masculin s-au și înscris, una din cele care au declinat participarea în prima ligă fiind chiar cea din Odorhei, care anul trecut se numea Szejke și nu a putut obține fondurile necesare. Ce va fi anul acesta încă nu se  știe, însă managerul Zoltan Mester speră ca echipa harghiteană să joace din toamnă în Liga Zimbrilor.

Un lucru e cert, acela că noi ne-am făcut treaba și sper să nu repetăm istoria de anul trecut, fiindcă nu ar fi tocmai plăcut să nu ne putem înscrie de două ori consecutiv. Pentru a evolua în Liga Zimbrilor bugetul echipei trebuie dublat și rămâne de văzut în ce măsură vom reuși asta. Contăm pe sprijinul autorităților locale, dar suntem în discuții și cu investitori privați. Un răspuns clar îl vom avea, însă, undeva la sfârșitul lunii mai. Zoltan Mester – manager CSM Odorheiu Secuiesc

Deși am solicitat un punct de vedere și clubului CSM Reșița, reprezentantul acestui club a ales să nu ofere niciun răspuns. În lipsa acestuia, vom menționa doar ce se vorbește în mediul eșalonului secund și anume că sunt slabe speranțe ca echipa reșițeană să se poată înscrie în viitoarea ediție a primului eșalon.

CSM ODORHEIU SECUIESC – CS MEDGIDIA 28-21 (11-10) Arbitri: Adrian Nacu / Adrian Rucoi

Odorhei: Orban, Jobb, Kovacs – Ferenczi 7, Csibi 6, Tăuțean 5, K. Tofalvi 3, Jere 2, Katona 2, T. Tofalvi 1, Laszlo 1, Hadnagy 1, Teiu, Konya, Fekete, Matyas. Antrenor: Lorant Sipos.

Medgidia: Anghel – Stoian 4, Hodorogea 4, Horneț 4, Moroșanu 4, Bida 2, Damian 1, Cornilă 1, Carabaș 1, Olar, Mamut, Mureșanu. Antrenor: Adrian Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *