Ana Maria Țicu, suspendată pentru doping !

Ca urmare a sesizării Agenției Naționale Anti-Doping, Comisia Centrală de Disciplină din cadrul Federației Române de Handbal a decis, în ședința de marți, suspendarea handbalistei Ana Maria Țicu, de la SCM Craiova, pentru o perioadă de 6 luni, „pentru utilizarea sau tentativa de a utiliza o susbstanță sau metoda interzisă ce constituie o abatere de la Reglementările antidoping.”

Suspendarea intră în vigoare începând cu data de 14.03.2022, în competițiile organizate de F.R.H, A.J.H sau A.M.H., dar din aceasta se deduce perioada scursă de la 11 ianuarie, de când sportiva nu a mai jucat,  în condițiile în care ea și-a recunoscut fapta și a fost cooperantă. Astfel, suspendarea va expira pe 11 iulie.

3 comentarii la „Ana Maria Țicu, suspendată pentru doping !

  • 06/05/2022 la 09:49
    Permalink

    Niște inepți iau decizii absurde, frizând nesimțirea: a urmărit sportiva să fraudeze? ANAD nu-și cunoaște regulamentul și nici normele internaționale, profită că, practic, nu există cale de atac la deciziile lor. O să le vină rândul când vor da socoteală și pentru cazul Brașov, și pentru atletism, box, haltere… Tratament pentru refacere. Nu doping!

    Răspunde
  • 06/05/2022 la 11:14
    Permalink

    Revenire: spre documentare, mentionez ca ANAD are pe propriul website link catre Codul Mondial Anti-Doping, publicat in limba romana la adresa https://www.anad.ro/project/codul-mondial-anti-doping/
    unde se poate vedea rapid si usor cum se aplica sanctiunile si respectiv ce exceptii se admit, cum ar fi art. 10.5 și 10.6.

    Nu am legatura nici cu Brasov, nici cu Ticu, pur si simplu m-am acrit de atatea abuzuri…

    Răspunde
  • 08/05/2022 la 21:06
    Permalink

    Ana Maria Ticu facea un tratament de recuperare dupa o accidentare grava, cum nu cred sa fi patit vreun membru al celebrului ANAD. Probabil „instaurat” cu sustinere politica. E foarte grav ca nimeni nu-i ia la rost pe doctorii care ori sunt prosti ori sunt sabotori. In privinta cazului CORONA, doctorul capra trebuia chema la Procuratura pentru subminarea prestiugiului sportului national. Poate n-o fi tarziu. Cert ca acel „doctor” si celebra clinica ar fi trebuit dati in judecat -cel putin!- pentru reclama mincinoasa! Poate n-o fo tarziu, exista fapte care nu se prescriu, asa repede…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *