A doua victorie consecutivă pentru România la mondialele feminine de tineret

Naționala feminină de tineret a reușit vineri cea de-a doua victorie la campionatul mondial din Slovenia. Tinerele noastre handbaliste au învins Lituania cu 29-20, după o primă repriză mai puțin reușită, încheiată cu avantaj minim pentru adversare. Echipa noastră a pus lucrurile la punct încă din debutul reprizei secunde și s-a impus la o diferență confortabilă, acumulând maximum de puncte după două runde. În celălalt meci din grupă, Angola a surclasat Cehia, scor 36-25. În ultimul joc din grupa E, România va întâlni Cehia sâmbătă, de la ora 17.30.

După înfrângerea categorică de ieri a Lituaniei în fața Cehiei la peste 10 goluri, cred că atunci când am ajuns la sală ne-am așteptat ca Lituania să ne întindă un covor roșu și să ne invite să câștigăm meciul. La pauză am înțeles cu siguranță că nimic nu ni se cuvine și că totul se câștigă doar muncind și muncind serios și fiind cinstiți cu noi, să știm foarte bine cine suntem. Un meci decisiv cu Cehia mâine, victoria Angolei de astăzi aduce Cehia în postură de a se lupta incredibil de tare pentru calificare, cu singura lor șansă victoria, iar noi, chiar dacă avem prima opțiune, cred eu meciul de mâine va fi unul foarte dificil. Cehia e o echipă cu un atac elaborat, o echipă care folosește foarte multe acțiuni tactice colective, care pot pune probleme oricui. Sper ca până mâine la ora jocului să fim cu toții apți din punct de vedere fizic și psihic și să reușim ceea ce așteaptă toată lumea, calificarea în Main Round. Horațiu Pașca 

LITUANIA – ROMÂNIA 20-29 (11-10) Arbitri: Ante Mikelic / Petar Paradina (Croația)

Lituania: Gecaite, Cibiraite – Pilikauskaite 5, Voskresenskaja 4, Mackonyte 3, Andronik 2, Klovaite 2, Balezentyte 1, Valanciute 1, Damuleviciute 1, Gudlinkyte 1, Kulikovaite, Stanelyte, Kairyte. Antrenor: Ala Senvaitiene.

România: Preda, Rus – Necula 5, Mihai 4, Stoica 4, Dumitrașcu 3, Țîrle 3, Lupei 3, Gogîrlă 3, Coman 1, Bichir 1, Voica 1, Ailincăi 1, Lixăndroiu, Ion, Matea. Antrenori: Horațiu Pașca, Mihaela Evi, Mihaela Ciobanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *