România a pierdut amicalul de sâmbătă cu Ungaria / Ce a spus despre meci Florentin Pera

Ajunsă vineri în Ungaria, la Tatabanya, naționala feminină a României a disputat sâmbătă seara un joc de verificare cu naționala țării gazdă. Selecționata maghiară s-a impus cu 33-28, după ce echipa română a condus la pauză cu 17-15. Referitor la acest joc, selecționerul Florentin Pera ne-a spus: ”Având în vedere că meciul cu Ungaria a avut caracter amical, am dat timp de joc la 16 din 17 jucătoare și am încercat mai multe formule de echipă pe ambele faze de joc, pentru a ne edifica asupra cât mai multor jucătoare în vederea Campionatului European. Din păcate, pe lângă lipsa Crinei Pintea, care nu a jucat din cauza faptului că nu are nici un antrenament de handbal în ultimele 7 zile, ci doar program de recuperare, a apărut o nouă accidentare la genunchi a Elizei Buceschi în prima repriză, care ne-a limitat numărul de soluții la 9 metri. Sperăm să nu fie atât de grav și să putem conta pe aportul ei în continuare. Consider că am făcut o primă repriză bună, care ne dă speranță în perspectivă, însă numărul de schimbări în special pentru faza de apărare, s-a resimțit în repriza a doua, când nu am mai avut prospețimea și intensitatea dorită. Totodată trebuie să limităm numărul de ratări de la semicerc care s-au transformat în goluri ușoare pentru adversari, dar și în aceste condiții scorul nu reflectă ce a fost în teren în cea mai parte a jocului. Per total a fost un prim test util, cu multe aspecte bune, precum  și cu aspecte ce trebuie îmbunătățite, ne dorim să ajungem cu lotul valid și cât mai aproape de capacitate maximă la meciul cu Olanda.”

Miercuri, 2 noiembrie, de la ora 19.30, România va întâlni Germania în ultimul joc de verificare dinaintea europenelor.

UNGARIA – ROMÂNIA 33-28 (15-17)

Ungaria: Szemerey, Janurik – Klujber 9, Marton 5, Kacsor 5, Kuczora 3, Gyori-Lukacs 2, Albek 2, Pasztor 2, Vamos 1, Schatzl 1, Debreczeni 1, Bordas 1, Hornyak 1, Toth, Tofner. Antrenor: Vladimir Golovin.

România: Dumanska, Ciucă, Hosu – Grozav 11, Bazaliu 4, Pristăvița 3, Neagu 3, Ostase 3, Seraficeanu 3, Țîrle 1, Buceschi, Tănasie, Lupei, Dindiligan, Badea, Lixăndroiu, Mihai. Antrenor; Florentin Pera.

3 comentarii la „România a pierdut amicalul de sâmbătă cu Ungaria / Ce a spus despre meci Florentin Pera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *