România a încheiat cu două victorii turneul amical din Spania

Naționala masculină de seniori a câștigat și al treilea meci disputat în cadrul Turneului Internațional al Spaniei, desfășurat la Benidorm, 27-24 cu Bahrain. Cu toate acestea, echipa noastră a făcut un joc mai degrabă modest în compania unei adversare inferioare valoric, chiar dacă e calificată la mondiale. Fluctuațiile de la un joc la altul, acuzate de Xavier Pascual după Trofeul ”Carpați”, și-au făcut din nou apariția, astfel că România a fost condusă circa 40 de minute în partida de sâmbătă. Aportul decisiv a venit din nou din poartă, Dan Vasile și Ionuț Iancu înregistrând un procentaj de 41%.

Una peste alta, România încheie turneul din Spania cu două victorii în fața unor echipe calificate la campionatul mondial, e drept provenite din America de Sud și Asia, însă trebuie menționat că din reprezentativa română au lipsit mai mulți jucători de bază. Pe de altă parte, este de notat debutul la naționala mare a juniorului Daniel Stanciuc, cu evoluții solide pe ambele faze, cu siguranță că îl vom vedea și la partidele oficiale din primăvară. Și fiindcă tot a spus ”Pasqui” că ușa naționalei e deschisă pentru oricine, aștept să văd și jucători ca Hanțaru și Dumitrana, apropo de ce am văzut la cele două turnee din această iarnă. Vestea bună e că am bătut trei echipe calificate la mondiale – Algeria, Argentina și Bahrain. Vestea proastă e că am pierdut partidele cu echipele europene, iar dacă înfrângerea cu Spania era previzibilă, cea cu Slovacia e îngrijorătoare.

BAHRAIN – ROMÂNIA 24-27 (15-15)

România: Iancu (7 interv.), Vasile (10 interv.) – Botea 4, Cumpănici 3, Buguleț 3, Negru 3, Dedu 3, Stanciuc 2, Ghivil 2, Tărîță 2, Buzle 2, Ungureanu 1, Racoțea 1, Nagy 1, Militaru, Neagu, Ilie. Antrenor: Xavier Pascual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *