Corona Brașov e noua campioană a junioarelor 3

Duminică, la Bistrița, s-a încheiat turneul final al handbalistelor junioare 3. În primul rând, trebuie menționată organizarea impecabilă a evenimentului de către clubul Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, pentru care nota 10 e mult prea mică. Desfășurat în superba TeraPlast Arena, turneul va rămâne cu siguranță de neuitat pentru tinerele handbaliste și pentru cei care au participat sub o formă sau alta. Ca unul care am văzut toate cele 18 meciuri, pot spune cu satisfacție că în absolut toate meciurile au învins echipele care au fost mai bune, iar acesta e lucrul esențial. Cu aceeași satisfacție spun că am văzut o generație talentată, cu multe jucătoare promițătoare, iar selecționera lotului de cadete, prezentă la turneu. are de unde alege. Păcat că nimeni din conducerea federației nu s-a obosit să vină măcar la premiere. Deh, unii erau ocupați să orchestreze o șușanea de proporții la Craiova, dar despre asta veți afla luni. Nici măcar un rând pe pagina de Facebook a federației despre un turneu final de juniori care a fost un succes. Mai miră pe cineva? Probabil că nici măcar pe cei care au luat poziția ”ghiocel” la ultima adunare generală, legitimând o administrație bolnavă.

Finalele de duminică nu au dezamăgit, au fost disputate, spectaculoase și au fost câștigate de echipele mai în formă la ora jocurilor. De remarcat și atmosfera frumoasă creată de suporterii celor patru echipe, dar și arbitrajele bune. Sucevenii Marcel Nicolaevici și Ionuț Bîrgăuan au avut privilegiul de a arbitra finala mare și s-au achitat cu brio de această sarcină. Aveți în finalul materialului imagini de la ultimele meciuri ale turneului de la Bistrița, înregistrarea festivității de premiere și declarații de la trei dintre cei patru antrenori. Din păcate, antrenoarea de la Corona Brașov e singura care m-a refuzat pe toată durata turneului. Probabil că dumneaei a ajuns la un nivel mult prea înalt pentru a sta de vorbă cu oricine.

FINALA MICĂ

ACADEMIA JUNIOR PLOIEȘTI – CSM PLOIEȘTI 34-32 (19-13) Arbitri: Ciprian Agavriloaie / Daniel Bura

Academia Junior: Biota, Stoica, Dan – Lefter 14, Sava 7, Marin 5, Dincă 2, Georgescu 2, Anastasiu 2, Dorobăț 1, Ion 1, Luca, Matei, Alexe, Nastasia, Constantin. Antrenor: Ionuț Georgescu.

CSM: Coșerea, Toma – Ioniță 10, Livadaru 8, Florea 5, Roșu 4, Radu 2, Gheorghe 2, Nicolae 1, Simion, Stroe, Constantinescu, Condeescu, Neacșu. Antrenori: Cristian Roșu, Georgeta Opincariu.

FINALA MARE

CSM CORONA BRAȘOV – CSM GALAȚI 26-22 (14-13) Arbitri: Ionuț Bîrgăuan / Marcel Nicolaevici

Brașov: Ioniță, Mătifălean, Tabacu – Andrei 12, Pakot 6, Sala 4, Dumitru 2, Bănescu 1, Oros 1, Negrei, Olescu, Mitroi, Pricopi, Sandu, Ghiță, Ciurlică. Antrenor: Mihaela Ciobotaru.

Galați: Ardeleanu, Bercaru – Munteanu 6, Ghimpu 5, Bucner 4, Postolache 4, Darie 2, Lupu 1, Toma, Avram, Mușat, Zahei, Lupașcu, Gheorghiță, Pavel, Codreanu. Antrenor: Viorel Alexandru.

Echipa turneului: Ariana Ardeleanu (portar, CSM Galați), Bianca Zabuliche (extremă stânga, CSM București), Maria Petrache (inter stânga, CSM București), Delia Roșu (centru, CSM Ploiești), Maria Ioniță (pivot, CSM Ploiești), Raisa Sala (inter dreapta, Corona Brașov), Adina Atanasevici (extremă dreapta, Gloria Bistrița-Năsăud), Hannelore Dumitru (apărătoare, Corona Brașov).

MVP: Diana Marin (Academia Junior Ploiești).

Golgheteră: Diana Lefter (Academia Junior Ploiești).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *