Înfrângere cu Franța, meci decisiv cu Ungaria duminică pentru naționala de junioare

Naționala de junioare a pierdut vineri cel de-al doilea meci de la europenele din Muntenegru, 23-27 cu Franța. Echipa noastră a făcut o primă repriză foarte bună, dominând formația în fața căreia pierduse săptămâna trecută la FOTE. România a condus în mai multe rânduri și la 3 goluri, dar a intrat la pauză cu avantaj minim, 16-15. În repriza secundă, fetele noastre au avut mari probleme pe faza de atac, unde au avut numeroase ratări în stiuație de 1 la 1 cu portarul advers. De altfel, portărița Leane Gonzalez a fost declarată cea mai bună jucătoare a naționalei franceze, în timp ce Ana Maria Gavrilă a fost răsplătită și ea cu aceeași distincție pentru evoluția sa foarte bună. Franța a egalat la 18 în minutul 38 și a luat conducerea în minutul 39, după care s-a mers umăr la umăr până în minutul 52, pe fondul ratărilor despre care am amintit, dar și al unor decizii ciudate ale arbitrilor slovaci, care, e drept, anterior greșiseră și în favoarea noastră.

Una peste alta, România a avut în repriza secundă 7 goluri și 29% procentaj de reușită la aruncări, ceea ce este foarte, foarte puțin. Am pierdut pe final în cel mai pur stil mioritic, inclusiv pe fondul unei căderi psihice, dar asta e o problemă veche la noi, pe care refuzăm s-o tratăm serios, dovadă și refuzul includerii unui psiholog pe lista delegaților în Muntenegru. Pentru România urmează un meci de care pe care, decisiv pentru calificarea în grupele principale, cu Ungaria, duminică, de la ora 18 (19, ora României). Fetele noastre au arătat că au potențial și știu și ele că a venit momentul să învingă pentru prima oară selecționata maghiară. E nevoie de încredere, atitudine, disciplină tactică și diminuarea numărului de ratări pentru o victorie mare duminică. Pe această cale, fac un apel și către românii aflați în vacanță în Muntenegru, de a veni duminică la Complexul Sportiv Morača din Podgorica, pentru a încuraja naționala de junioare a României.

FRANȚA – ROMÂNIA 27-23 (15-16) Arbitri: Boris Cipov / Zoran Klus (Slovacia)

România: Totoescu, I. Niță – Gavrilă 6, Damian 5, Tulea 4, A. Niță 4, Soroceanu 2, Voicu 1, Oprea 1, Șerban, Bodijar, Rogoz, Marton, Stan, Avădanei. Antrenor: Marius Dănuleț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *