Victorie și cu Norvegia pentru naționala de junioare

Naționala de junioare a câștigat miercuri și al doilea joc din grupa secundară IV a europenelor din Muntenegru, 33-27 cu Norvegia, terminând pe primul loc în grupă. După cum o arată și scorul, victoria fetelor noastre a fost una clară și arată că valoarea României era în mod evident de primele opt, dar la acest subiect vom reveni la finalul competiției, fiindcă sunt multe, foarte multe de spus. Important e că tinerele noastre handbaliste s-au respectat și s-au impus fără drept de apel în fața unei țări care nu are nevoie de nicio prezentare suplimentară. Echipa pregătită de Marius Dănuleț va juca semifinala turneului pentru locurile 9-12 cu Suedia vineri, 11 august, de la ora 21.15, cu Suedia.

NORVEGIA – ROMÂNIA 27-33 (13-15) Arbitri: Zan Puksic / Miha Satler (Slovenia)

România: I. Niță, Pisiceanu, Totoescu – Bodijar 7, Gavrilă 6, Soroceanu 4, Tulea 3, Stan 3, Șerban 3, A. Niță 2, Rogoz 2, Constandache 1, Ciubotaru 1, Voicu 1, Damian, Oprea. Antrenor: Marius Dănuleț.

2 comentarii la „Victorie și cu Norvegia pentru naționala de junioare

 • 10/08/2023 la 10:55
  Permalink

  Meci bun, evident cu greseli inerente varstei de ambele parti.
  Fetele noastre au avut un plus evident, linia de 9 m fiind letala. Este adevarat ambii portari norvegieni modesti.
  Din pacate pivot si extreme slab spre inexistent.

  De asemenea vreau sa comentez 2 lucruri.
  1. extrema noastra dreapta era o problema majora cu IQ-ul. suna dur dar asta am vazut. La jocul fara portar e chiar caraghioasa. e si vina antrenorului/stafului ca nu o invata ce sa faca, Nu detaliez.

  2. IHF si EHF au probleme majore cu tragerile la sorti/repartizarea grupelor. nu e prima data. s-a intamplat chiar la competitia senioarelor (Vezi CM 2015). Grupa noastra…o bataie de joc. ok stiu ca se fac urne valorice , dupa rezultate anterioare, coef la nivel de echipă nationala…etc.
  Locul 3 din grupa noastra(oricine ar fi fost) in cazul de fata Romania bate la dif de 10 goluri orice alta echipa din orice grupa, poate cu exceptia Danemarcei. Adica 3 foarte posibile semifinaliste au cazut in aceesi grupa. Bataie de joc. Partea proasta este, ca pt echipa putin mai slaba(ghnionista) ca celelalte doua, sa nu iasa niciodata din urna a 3-a valorica, daca tot cade in grupa cu doua dintre Franta, Ungaria, Danemarca.

  Răspunde
 • 11/08/2023 la 09:20
  Permalink

  Asa e. Cu dus si intors. La fel s-a procedat si in cazul Romaniei la Euro U19. Un culoar extrem de favorabil pentru gazde. Ca si acum. FRH intra in logica Muntenegrului. Multe mizerii la nivel de trageri la sorti, arbitraje. Smecherii balcanice as zice, dar nici cu nordicii nu mi-e rusine. Ai parte de niste arbitraje oribile cand jooci cu scandinavele si invariabil ai arbitrii din tari apropiate lor. Drain the swamp, ca sa citez dintr-un idiot notoriu! Ar trebui o asanare a handbalului, din punctul asta de vedere.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *