Dezastru în campionatele de juniori 1: record negativ de echipe înscrise

Iată că lipsa de viziune și de strategie a administrației Din continuă să producă efecte devastatoare în sectorul juvenil. Publicate cu mare întârziere, seriile campionatelor de juniori au relevat dezastrul de la categoria cea mai mare de vârstă: și la feminin și la masculin s-au înscris mai puțin de 30 de echipe!!! Acesta este clar efectul ambiției nejustificate de a înființa campionatele de tineret. În loc să obligi, de exemplu, cluburile să-și contruiască o piramidă la nivel de juniori ca și condiție obligatorie pentru înscrierea în Liga Națională, faci o divizie cu care omori competițiile de juniori și slăbești campionatele eșalonului secund. De altfel, pentru sezonul 2023/2024, doar 7 grupări din Liga Zimbrilor și 4 din Liga Florilor au înscris echipe în campionatele juniorilor 1!

Să mai amintim că TEC a primit din nou repartiție cu dedicație la juniori I pentru a merge la turneul final? Amintim. Să mai spunem și că la juniori 2 sunt serii de 8 și serii de 4 echipe? De noaptea minții, nu altceva. Iar ca ridicolul să fie sublim, la juniori și junioare 3, seriile ”L” NU AU NICIO ECHIPĂ!

Neconvocat de 67 de zile, deși statutul prevede un termen de 45 de zile, Consiliul de Administrație are obligația de a pune capăt acestei mascarade care i-a adus la disperare pe mai toți oamenii din handbalul românesc. Opriți măcelul, doamnă și domnilor!

UPDATE: altă anomalie este repartizarea celor 6 echipe din județul Mureș în serii diferite! Nu doar atât, dar cluburile private au fost trimise în seria cu deplasări mai lungi. Vor să ”omoare” cluburile private? Deranjează pe cineva cu pile la conducerea FRH? La masculin, sunt ”goale” și seriile I și J, în timp ce CSS 2 București figurează în două serii, G și H.

UPDATE 2: s-a reglementat situația cu echipele mureșene, care au fost redistribuite în aceeași serie. În schimb, au apărut acuzații la adresa antrenorului federal Paul Ghiorghiu, care și-ar fi mutat de pe o zi pe alta echipa de junioare 2, CSU Știința București, într-o serie mai ușoară, respectiv din D în C, nemulțumite fiind CT Media și Concordia Chiajna.

2 comentarii la „Dezastru în campionatele de juniori 1: record negativ de echipe înscrise

 • 07/09/2023 la 22:17
  Permalink

  Felicitari si antrenorilor care au distrus echipele de j2, neinscriind in acest an j1 pe motivul ca nu mai au jucatori, o mare mascarada gestionata de toti conducătorii handbalului juvenil.

  Răspunde
 • 08/09/2023 la 08:46
  Permalink

  Neata, la Juniori 3 Masculin , 2 serii nu au nici o echipa:

  Seria ,,i” si seria ,,L”.

  O zi placuta

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *