Champions League / Rapidul a învins campioana Europei la capătul unui meci nebun

Meci de povestit nepoților duminică după-amiază în Sala Polivalentă din capitală, în grupa B a Ligii Campioanelor. Vicecampioana României a învins la limită, scor 30-29, câștigătoarea ultimelor trei ediții ale celei mai puternice competiții pentru echipele de club din lume, Vipers Kristiansand. Partida a avut toate ingredientele unui thriller, cu oaspetele începând în forță și conducând cu 5-0 în minutul 7 și 11-4 în minutul 13. Se părea atunci că rapidistele n-au nicio șansă și că se îndreaptă către a patra înfrângere în competiția campioanelor.

N-a fost deloc așa, iar echipa feroviară, împinsă de la spate de același public senzațional, cu Ciucă excelentă în poartă și Fernandez inspirată la coordonare, a început cursa de urmărire și a egalat la 13 în minutul 34, după care s-a desprins și la 3 goluri în câteva rânduri. A fost un efort colectiv admirabil al unor jucătoare care au crezut permanent în șansa lor chiar dacă, de la 26-23 în minutul 52, ele au avut câteva minute mai puțin inspirate în ofensivă, iar Vipers a preluat conducerea cu 29-28 cu 51 de secunde înainte de final.

Finalul jocului a fost epic. Alicia Fernandez a egalat când mai erau 25 de secunde, iar antrenorul echipei norvegiene a cerut timeout. Campioana Europei a avut ultimul atac și posibilitatea de a pleca victorioasă de la București. Rapidistele s-au apărat perfect, au recuperat, iar Paula Arcos a comis în final un fault care a adus Rapidului un 7 metri acordat după ce arbitrele au revăzut faza de mai multe ori la marginea terenului. Andjela Janjusevic a fost cea desemnată să execute aruncarea, iar ea a aruncat în dreapta portăriței Borjesson, care a ghicit colțul, dar a fost la câțiva milimetri de a salva un punct pentru echipa norvegiană.

Victorie mare pentru Rapid, care acumulează 7 puncte în grupă și trece pe locul 5, depășind-o pe Vipers, pe terenul căreia va evolua sâmbăta viitoare, de la ora 19.

RAPID BUCUREȘTI – VIPERS KRISTIANSAND 30-29 (10-13) Arbitri: Marina Duplii / Olena Pobedrina (Ucraina)

Rapid: Ciucă – Buceschi 6, Korsos 5, Lopez 5, Fernandez 5, Polman 3, Janjusevic 3, Kassoma 2, O. Kanor 1, Gonzalez, L. Kanor, Mogensen, Hernandez. Antrenor: David Ginesta.

Vipers: Borjesson, Poulsen – Abbingh 6, Arcos Poveda 6, Knedlikova 4, Andersen 3, Roberts 3, Tchaptchet 3, Jonassen 1, Waade 1, Hove 1, Hesselberg 1, Andersen. Antrenor: Tomas Hlavaty.

Foto: Emilia Nicolae.

Un comentariu la „Champions League / Rapidul a învins campioana Europei la capătul unui meci nebun

  • 13/11/2023 la 15:48
    Permalink

    Sunt o admiratoare extraordinara a meciurilor de handbal,feminin cat si masculin,ce sa mai spun a tot ce se chiama sport.Iubesc echipa rapid ff mult si sunt incantata de ce reusesc aceste fete.Iubesc echipa rapid.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *